Un concert extraordinar – Arta si Har – a avut loc joi seara la Sala Ateneu, sustinut de Fanfara Soli Deo Gloria Brass Band, din Statele Unite. Infiintata in anul 2006, in Chicago, membrii fanfarei sunt din SUA si Canada, cu radacini in România, Ungaria, Ucraina, cu aceeasi credinta in Isus Cristos, babtisti si penticostali.

Organizat de Asociatia Valoare Plus si Biserica Neo-Protestanta Bacau, concertul sustinut in Bacau de cei 45 de instrumentisti americani se inscrie in programul declarat inca de la infiintare de incurajarea, si prin muzica, a tinerilor din mai multe tari sa aiba o credinta sincera si puternica in Isus Cristos, sa favorizeze oportunitati pentru oamenii din comunitatile locale, pentru a-si dedica viata Mântuitorului si sa-si ajute semenii. De altfel si repertoriul fanfarei este structurat pe melodii religioase, cantari de Slava numai lui Dumnezeu, pe ritmuri Gospel.

Aflata intr-un turneu mai lung, sustinând concerte in Italia, Slovenia, Ucraina, in orasele cu comunitati de români, acum au ajuns in Bacau, dupa care vor merge si in alte orase din România, inclusiv in Bucuresti. Asa cum procedeaza peste tot, si in Bacau, a cântat cu fanfara si o eleva de la Colegiul National “George Apostu”, Benedicta Cadar, cu un solo la nai, cât si un solist al Operei din Timisoara, Felix Burghelea, la tuba, acompaniat de pian.

PUBLICITATE

“Intrarea a fost libera, deoarece toate cheltuielile au fost suportate de oaspetii nostri, doar ca participantii la concert sunt rugati sa faca o donatie, in functie de posibilitatile fiecaruia, bani care vor fi destinati proiectelor pe care Asociatia “Valoare Plus” le are in derulare. Unul dintre proiectele noastre, de exemplu, este cel dezvoltat la Scoala “Domnita Maria”, denumit “Pentru un viitor mai bun”, care se adreseaza elevilor cu un grad mare de risc”, ne-a spus pastorul Marian Paduret, de la Biserica “Sf. Treime”, presedinte al Asociatiei “Valoare Plus”.

Au mai vorbit, in timpul concertului, pastorul Valentin Popovici si dirijorul fanfarei Sorinel Cimpoes. Concertul a inceput si s-a sfârsit cu Tatal Nostru, mai multi membri ai fanfarei ivitând publicul sa rosteasca impreuna scurte rugaciuni inchinate Domnului Isus Cristos.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ