A 65-a stagiune muzicală organizată de Filarmonica „Mihail Jora” și Consilul Județean Bacău la Sala Ateneu programează joi, 28 ianuarie, un concert de excepție, în care este aniversată Felicia Donceanu, compozitoare, pictoriță și sculptoriță născută în Bacău.

Creația componistică a Feliciei Donceanu este influențată de muzica populară românească, uneori fiind folosite instrumente populare tradiționale. A compus în mai multe genuri, inclusiv muzică de scenă, muzică vocal-simfonică, muzică simfonică, muzică de cameră, muzică corală, muzică pentru voce și pian, muzică pentru copii, teatru instrumental ș.a.
Printre maeştrii pe care i-a avut la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (1949-1956) se numără: Mihail Jora la compoziţie, George Breazu şi Ioan Dimitrie Chirescu la teorie şi solfegiu, Paul Constantinescu la armonie, Nicolae Buicliu la contrapunct, Theodor Rogalski și Mircea Basarab la orchestraţie.

De-a lungul vieţii a fost distinsă cu numeroase Premii ale Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (1983, 1984, 1986, 1988, 1993, 1996, 1997), Ordinul Meritul Cultural, clasa I (1981), premiul „George Enescu” al Academiei Române (1984).
În programul concertului de joi, spectatorii vor putea savura, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea și a orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău:

• Felicia Donceanu: Suită pentru orchestra de coarde „Prin țara de sus”
• Georges Bizet: Suita Nr. 1 „Carmen”
• Rodion Șcedrin: Suita „Carmen”.

Locurile la acest eveniment sunt limitate, fiind puse în vânzare bilete pentru 30% din capacitatea sălii Ateneu, pentru a fi respectate normele sanitare impuse de pandemie.PUBLICITATE