Concertul acestei săptămâni, de joi, 9 mai, ora 18.30, va fi realizat în colaborare cu orchestra de tineret „Grandissimo’’, iar la pupitrul dirijoral se va afla tânărul și îndrăgitul dirijor, Andreas Mihăiță (foto).
Solistul serii va fi câștigătorul Concursului Internațional de Pian „Frédéric Chopin”, ediția 2018, Alexandru Plăcintă, care va interpreta Concertul Nr. 2 pentru pian de Frédéric Chopin.

În program veți mai asculta două lucrări ale compozitorului german, Ludwig van Beethoven – Uvertura Coriolan și Simfonia a IV-a.

Andreas Mihăiţă este din Tg. Jiu, a studiat pianul în Bacău, fiind elev, în clasele I-VII, la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu”, după care se transferă la Liceul de Muzică „George Enescu” Bucureşti. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat Orchestră. Deja cunoscut, susţine concerte la Sala Ateneu din Bacău, cel mai recent fiind cel cu elevii Colegiului Naţional de Artă.

A fondat Orchestra Naţională „Grandissimo”.

Ajuns la ediţia a VII-a, Concursul Internaţional de pian „Frédéric Chopin” este organizat de Asociaţia „Şcoala de pian Dragoş Lungu”, Filarmoica „Mihail Jora”, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Judeţean Bacău, şi se desfăşoară în perioada 9-11 mai 2019.

Concursul vizează stimularea pregătirii de specialitate a tinerilor muzicieni, precum şi aprofundarea lucrărilor din repertoriul pianistic.