FOTO: Romeo Marandici

O personalitate a scenei muzicale internaţionale – dirijorul american Robert Gutter – la pupitrul Concertului Extraordinar de Crăciun, organizat de Teatrul Municipal “Bacovia” şi Filarmonica “Mihail Jora”

Teatrul Municipal “Bacovia” şi Filarmonica “Mihail Jora” vă invită luni, 21 decembrie 2015, ora 19.00, la un Concert Extraordinar de Crăciun, ce va avea loc la Teatrul de Vară “Radu Beligan” din Bacău.

Sub conducerea dirijorului Robert Gutter (SUA), o personalitate a scenei muzicale internaţionale, Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” va interpreta lucrări renumite, semnate de compozitori precum Leonard Bernstein, George Gershin, Fr.Lehar, D.Sostakovici sau J.Strauss, prezente şi în programul celebrului Concert de Anul Nou de la Viena, care se încheie prin tradiţie cu Radetzky March, compus de Johann Strauss Sr.

Vor lua parte la spectacol, cu încântătoare momente de muzică, dans sau poezie, în calitate de invitaţi, Diana Bucur, soprană a Operei Naţionale Iaşi, Corul ”Ateneu”, condus de prof. Gheorghe Gozar, Secţia de Coregrafie a Colegiului Naţional de Artă “George Apostu”, coordonată de prof. Simona Baicu, şi actriţele Anca Sigartău şi Eliza Noemi Judeu.

Evenimentul va fi prezentat de actorul Matei Bogdan. 

Concertul Extraordinar de Crăciun încheie seria evenimentelor din programul de spectacole “Teatru de Vacanţă” al Teatrului Municipal “Bacovia”.

Diana Bucur este soprană a Operei Naţionale din Iaşi din anul 1999. Colaborează cu Opera Naţională din Bucureşti, Opera Naţională din Timişoara, Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău s.a.m.d. A avut turnee în Germania, Elveţia, Austria, Japonia, Franţa, Olanda, Belgia, a susţinut recitaluri la Conservatorul de Muzică din Verona (Italia) şi la Conservatorul de Muzică din Frosinone (Italia) şi este invitată permanentă la Stadthalle Balingen (Germania), Italia Mura Nagoya (Japonia),

Robert Gutter s-a născut la New York, a studiat la celebra Universitate de Muzică Yale şi a obţinut Diploma la Academia Chigiana din Siena, unde a studiat dirijatul cu Franco Ferrara. A predat, la rândul său, în multe dintre cele mai renumite universităţi americane.
În cei 40 de ani ca dirijor profesionist, s-a dedicat orchestrelor din Statele Unite şi din străinătate. Dirijează şi este apreciat în peste patruzeci de ţări, inclusiv în oraşele mari ale lumii: New York, Washington, Londra, Paris, Viena, Milano, Florenţa, la Madrid, Stuttgart şi Tienjin (China).

A fost invitat ca dirijor principal pentru a efectua turnee cu orchestre importante, precum Orchestra Maggio Musicale din Florenţa, Moravia Filarmonica din Viena, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, Orchestra de Camera din New Catania şi Orchestra de Camera din Tenerife.

În 1994 a efectuat şapte concerte în Spania şi Germania, cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. În 1996 a fost numit dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice Naţionale din Kiev – Ucraina. Un an mai târziu a fondat Institutul Internaţional pentru dirijori, la Kiev. De 12 ani este directorul artistic al Cursurilor Internaţionale de Dirijat din Bacău, în cadrul cărora a pregatit, împreună cu maestrul Ovidiu Bălan, peste 100 de tineri dirijori din şase continente.

Robert Gutter are o experienţă de peste 30 de ani ca director muzical al Orchestrei Simfonice din Fayetteville şi a celei din Greensboro – Carolina de Nord.

Acest experimentat muzician, o personalitate a scenei muzicale internaţionale, ce abordează lucrări simfonice, de operă, camerale şi corale compuse în secolele XVIII-XI, va spune “Sărbători fericite!” publicului băcăuan, alături de Orchestra Filarmonicii “Mihaiul Jora”, şi de invitaţi, printr-un program muzical ce va aduce bucuria în sufletele tuturor celor prezenţi.

Vă aşteptăm cu drag alături de noi să trăim împreună bucuria Muzicii!

Preţuri bilete: 50 de lei, 25 de lei


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Sper din tot sufletul sa nu fie o CACIALMA gen spectacolul din 20.12.2015 ,de la teatrul de vara Radu Beligan,cu Madrigal, AM STAT CA FRAIERII LA USA ,deoarece JANDARMII DADEAU VOIE NUMAI CU INVITATII, ori in toate afisele puse pe strada era SCRIS::>>ACCESUL GRATUIT”””,
  Mai degraba scrie cat COSTA si fiecare isi face calcul, daca isi permite Bugetul, asemenea cheltuiala,sau NU.
  Pacat de paruntele BUSUIOC care mai si MIINTE cu Nerusinare,,,Asteptati ca, INTRA TOATA LUMEA ,ori am stat ca fraierii la poarta Noua.
  Dar il astept pe parintele Busuioc cu ajunul Craciunului,caci il dau AFARA,
  Erau peste 100 de oameni AFARA si ne uitam la spectacolul LUNII.
  Sper sa NU se mai ORGANIZEZE asa ceva””HALAL ORGANIZATORI””

  • Din cate stiu, n-a fost o cacealma, ci un spectacol pe bune. Cu oameni si pentru oameni. Dar, nu pot sa nu remarc o grava problema…de atitudine. La tine, evident. Probabil, or mai fi altele, de alt tip. Un lucru sa retii: daca ar fi luat foc teatrul, mureau cu totii ca sobolanii. Si asta nu cred ca ti-ai dori. Sarbatori cat mai fericite!

LĂSAȚI UN MESAJ