Ieri, în duminica în care creștinii ortodocși sărbătoreau Floriile iar cei catolici Paștele, la Orbeni a avut loc debutul artistic al Ansamblului „Spic de Grâu” din localitate. Concertul a avut loc după liturghia de la prânz la Biserica din Deal.

Ansamblul „Spic de Grâu” a fost înființat la 1 martie 2019 de către cunoscuta interpretă de muzică populară și profesoară la Școala Populară de Artă Bacău, Maria Șalaru, cea care s-a ocupat și de repertoriul ansamblului.

„Am găsit aici o atmosferă foarte caldă și oameni dornici să realizeze cât mai multe în plan cultural”, a precizat Maria Șalaru. Ansamblul „Spic de Grâu” are 25 de membri, copii cu vârste între 8 și 16 ani.

„Oamenii au venit în număr mare la biserică și au fost mândri să-și vadă copiii cântând. Am avut în program cântece religioase și patriotice cu care am ajuns la sufletul celor prezenți.

Ne dorim pe mai departe să avem mai multe participări în festivaluri, și cel mai important, sperăm ca la vară, aici, la Orbeni, să organizăm Festivalul Grâului odată cu zilele comunei, un festival în care să sărbătorim rodnicia locului.

Trebuie să subliniez că pentru evenimentul de astăzi (ieri, n.r.) s-a mobilizat toată lumea, începând cu domnul primar și cu preoții de la biserică și trebuie să le mulțumesc”, a declarat după concert artista Maria Șalaru.


PUBLICITATE