Astăzi, de la ora 18.30, în cadrul celei de-a 62-a stagiune muzicală, Orchestra Filarmonicii “Mihai Jora” invită melomanii la un Concert de concerte. Sub bagheta dirijorului George Hariton, vor încânta publicul soliştii Beatrice Mappa – flaut, Italia, Doru Costăchescu – violă.

În program, lucrări de Felix Mendelssoldy: Simfonia de cameră nr. 10, Carl Reinecke: Concert pentru flaut şi orchestră, în Re major, op. 283, York Bowen: Concert pentru violă şi orchestră, op. 25 (p.a.).

George Hariton a urmat cursurile Liceului de Artă „Octav Băncilă” iar apoi acelea ale Conservatorului “George Enescu” din Iaşi, pe care le-a absolvit ca şef de promoţie în anul 1989. După o activitate prodigioasă ca solist (fagot), concertând în mai multe ţări europene,

a început studiul dirijatului în anul 2007, cu maestrul Ovidiu Bălan. A fost admis ulterior ca masterand al facultăţii de dirijat orchestra în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa profesorului Dumitru Goia, pe care a absolvit-o în 2012.

Alte articole