In Biserica romano-catolica „Sfintii Petru si Paul” din Bacau a avut loc, marti, 22 decembrie, Concertul de colinde sustinut de corurile reunite ale Parohiei „Sf. Nicolae”. In aceasta perioada a anului cu totii parca nu mai avem rabdare. Freamatul din trafic, agitatia din magazine, aglomeratia de pe strazi o resimtim in intreaga noastra fiinta.

Cu aceeasi nerabdare am anticipat bucuria Sarbatorii Craciunului ascultând acest concert de colinde. Inainte de inceperea concertului, am fost introdusi in atmosfera caracteristica vestirii Nasterii Domnului prin colinde, de o minisceneta a nasterii Mântuitorului realizata de copiii parohiei noastre. Dupa acest moment, pe fundalul colindului „O, Holy Night” si-au facut aparitia cei 80 de coristi, tineri si adulti, imbracati in costume populare, impreuna cu parintele dirijor Ciprian Antaluca.

concert colinde CATOLICI (2)

PUBLICITATE

Cântarea colindelor a fost sustinuta si infrumusetata de un cvartet de coarde si de un flaut. Din program au facut parte colindele:
„A sosit Craciunul”, „Noapte de vis”, „Domnulet si Domn din cer”, „Sus la poarta Raiului”, „Din cer senin”, „Pe cararea serpuita”, „Mille Cherubini in coro”, „Sa rasune-n laude”, „Veniti crestini, Floricica”, „Misericordias Domini”.

concert colinde CATOLICI (3)

La mijlocul concertului câtiva copilasi imbracati in costume populare au cântat colinde si au recitat poezii despre nasterea lui Isus Cristos la Betleem. In a doua parte a concertului s-au cântat colinde traditionale: „Deschide usa crestine”, „Colinda Judelui”, „Greiernita”, „Sa traiesti gazda aleasa”, „Noi umblam a colinda”.

concert colinde CATOLICI (5)

La sfârsitul concertului credinciosii care au participat cu multa rabdare, au aplaudat cu entuziasm prestatia coristilor. Parintele paroh si decan Isidor Dâsca a luat cuvântul exprimându-si bucuria pentru frumusetea colindelor care ne vorbesc despre bunatatea si milostivirea lui Dumnezeu fata de noi, o bucurie care provine si din vederea copiilor prezenti la concert. Parintele a urat tuturor „Sarbatori binecuvântate!” si „un Craciun in care sa-l descoperim pe Dumnezeu-iubire in Pruncul de la Betleem!”

pr. Paul Caliman

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ