Dupa un preambul muzical de mare succes la public, care s-a desfasurat marti la Sala „Ateneu”, Trio Contraste: Ion Bogdan Stefanescu – flaut, Sorin Petrescu – pian, Doru Roman – percutie, vor evolua în aceasta seara sub bagheta dirijorului Iulian Rusu, în compania orchestrei filarmonice „Mihail Jora”, într-un program de Dansuri simfonice. Vom audia doar lucrari în prima auditie, în aranjamente pentru flaut, pian, percutie si orchestra realizate de Sorin Petrescu, cel care prezinta inspirat lucrarile, cucerind de fiecare data auditoriul.

Bolero de Fr. Chopin a fost initial scris pentru pian, sub număr de opus 19. Compusa pentru pian la patru mâini, Ciuleandra – binecunoscuta melodie populara, îsi arata si sub pana lui Andrei Tanasescu, inepuizabilul potential. Vom audia si 2 Sambe: Cançao si Batucada de Radames Gmattali, compozitor brazilian, unde avem pe scena un grup de elevi percutionisti de la Colegiul National de Arta „George Apostu”, clasa prof. Sorin Sofian si Dan Asofiei. Furioso si Vals de Earl Hatch ne prezinta în prim plan marimba si câteva surprize – farse. Valsul  este o bijuterie a pianistului de jazz american, Dave Brubeck, cuceritor gratie celebrelor „blue notes”. Ineditul concert simfonic se va încheia cu cele opt piese ale Suitei irlandeze de Phil Coulter, renumit artist, „unul dintre cei mai bine vânduti muzicieni din Ulster”, cum ne asigura Sorin Petrescu.

Dirijorul Iulian Rusu s-a scolit în tara, cu: Daisuke Soga, Cristian Brâncusi, Sergiu Comissiona, Dumitru Goia, în Finlanda cu Jorma Panula si în Spania cu Octav Calleya. Director artistic la Filarmonica din Brasov, dirijeaza în tara si strainatate.

PUBLICITATE

Fiecare din membrii Trio-ului Contraste este cunoscut pentru impresionanta cariera artistica, recunoscuta aici si peste hotare. Reusitele Trio-ului, bursier la Darmstadt, se pot cuantifica gratie Festivalurilor Internationale din Europa unde au participat, concertelor sustinute pe cele mai mari scene ale lumii, înregistrarilor realizate si lucrarilor care le-au fost dedicate.

Ozana Zarea Kalmuski

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ