hi

Proiectul „Renașterea tradițiilor culturale rome calea spre dezvoltarea armonioasă a comunității locale” a avut ca obiectiv general al proiectului reinvierea traditiilor culturale rome prin diferite activitati specifice in vederea dezvoltarii relatiilor interetnice din comuna Corbasca, judetul Bacau prin imbunatatirea situatiei sociale si economice a populatiei de etnie roma.

Problema specifica abordata de proiectul „Renasterea traditiilor culturale rome, calea spre dezvoltare armonioasa a comunitatii locale” este reinfiintarea „Fanfarei de la Bacioiu”. Pas cu pas, pe parcursul celor 24 luni am reinfiintat “Fanfara de la Bacioiu” compusa din 24 de membri.

PUBLICITATE

Partenerii si sustinatorii ASOCIATIEI PENTRU O EUROPA UNITA in acest proiect au fost UAT Corbasca impreuna cu Scoala gimnaziala Bacioiu.

DSC05599

Obiectivele specifice ale proiectului : Reinfiintarea “Fanfarei de la Bacioiu”, instruirea tinerilor muzicanti in vederea obtinerii unei minime culturi muzicale, infiintarea ONG-ului “Fanfara de la Bacioiu”, reinvierea traditiei in familiile romane de etnie roma, asigurarea promovarii “Fanfarei de la Bacioiu”.

Implementarea proiectului s-a concretizat in realizarea unui film documentar si a unui videoclip a Fanfarei de la Bacioiu, infiintarea ONG Fanfara de la Bacioiu asigurandu-se astfel cadrul legal pentru promovarea activitatilor „Fanfarei de la Bacioiu” si a sustenabilitatii proiectului.

DSC07287

Proiectul s-a desfasurat pe o perioadă de 24 luni și a beneficiat de finanțare în cadrul mecanismului financiar al SEE 2009-2014 prin programul Fondului ONG în România încadrându-se în ariile tematice ale Componentei 2 Justiție Socială, Subcomponenta 2.1 Dezvoltarea comunităților rurale interetnice prin asigurarea participării active a ambelor etnii deoarece aceștia își doresc reînființarea simbolului comunității “Fanafara de la Băcioiu”.

ASOCIATIA PENTRU O EUROPA UNITA
www.asociatiaeuropaunita.ro

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ