sigle sus

ASOCIAȚIA PENTRU O EUROPĂ UNITĂ a organizat în data de 08.04.2016 conferinţa de încheiere a proiectului „Renașterea tradițiilor culturale rome – calea spre dezvoltare armonioasă a comunității locale”
Evenimentul a avut loc pe data de 08.04.2016 în incinta şcolii gimnaziale Băcioiu, comuna Corbasca.
Proiectul inceput în anul 2014, si-a atins toţi indicatorii şi obiectivul pentru care a fost realizat şi anume acela de a îmbunătaţi relațiile interetnice cât și situația socială și economica a populației de etnie romă din comuna Corbasca, județul Bacău prin reînfiinţarea şi promovarea “Fanfarei de la Băcioiu”, reinvierea tradiţiilor rome, asigurarea incluziunii sociale, dezvoltarea de oportunităţi prin instruirea tinerilor muzicanti, infiinţare ONG.
La finalul perioadei de implementare a proiectului, suntem mîndri să cuantificăm, o serie dintre cele mai semnificative rezultate ale acestuia cum ar fi:
Instruirea tinerilor muzicanţi în vederea obţinerii unei minime culturi muzicale , lecțiile de muzică pe o perioada de 17 luni , 7 melodii în repertoriu;
20 ateliere de lucru;
Promovarea cetăţeniei active;
Reînvierea tradițiilor culturale rome prin diferite activități specifice în vederea dezvoltării relațiilor interetnice cât și a situației sociale și economice a populației de etnie romă din comuna Corbasca, județul Bacău.
Infiinţarea ONG-ului “Fanfara de la Băcioiu”;
Reinvierea tradiţiei în familiile romane de etnie romă, aspect ce duce la incluziune socială prin creşterea nivelului de educaţie şi prin dezvoltarea oportunităţilor de a obţine o sursă de venit, toate acestea ajutând la cresterea nivelului de trai.
Proiectul a fost cofinanţat prin programul Fondul ONG în România în cadrul mecanismului financiar al SEE 2009-2014 încadrându-se în ariile tematice ale Componentei 2 – Justiție Socială, Subcomponenta 2.1 – “Dezvoltarea comunităților rurale interetnice prin asigurarea participării active a ambelor etnii” deoarece dorința comunității este reînființarea simbolului local, “Fanafara de la Băcioiu”.
Valoarea totală a proiectu­lui este de 73.200 euro. Valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordate de Fondul ONG 65.200 euro iar contribuţia eligibilă a beneficiarului: 8000 euro.

Persoana de contact:

PUBLICITATE

Irina Anghelina, Președinte

Tel: 0742412036
e-mail: asociatiaeuropaunita@gmail.com
www.asociatiaeuropaunita.ro

sigle jos


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ