In cadrul proiectului „Povestile lui Petre Ispirescu, modele culturale de inspiratie pentru elevi”, la Scoala Gimnaziala „G.M.Cancicov” Bacau s-au desfasurat activitati care au vizat stimularea comunicarii de idei si aspiratii prin modele creative.

Sub indrumarea cadrelor didactice prof. Teodora Popa si prof. Maria Oprea, copiii de la clasele pregatioare au cuprins in pagini de poveste impresii in urma vizionarii filmelor pentru copii „Aleodor Imparat” si „Tinerete fara batrânete si viata fara de moarte”. Aplicativitatea activitatii s-a concretizat in ansamblarea unui volum ilustrat cu titlul „Din povestile lui Petre Ispirescu”.

Lucrarile plastice ale elevilor clasei a III-a, coordonati de prof. Gabriela Melincianu, au completat lumea basmului prin inocenta si acuratetea emotiilor exprimate in compozitii sugestive inspirate de scrierile autorului.

PUBLICITATE

Biblioteca scolii a fost locul in care imagini vizuale si modele de viata specifice spatiului cultural românesc au prins viata si in alegoriile plastice realizate de elevii clasei a VII-a in miniproiectului „Eroii din pilde si basme, modele de conduita moral”, proiect propus de consilierul scolar, prof. Viorica Pricopoaia, si prof. de religie Mihaela Dragomir.

„Activitatea desfasurata din cadrul proiectului «Povestile lui Petre Ispirescu, modele culturale de inspiratie pentru elevi» este o initiativa care trebuie transmisa si altor grupuri de elevi, pentru ca ei sa cunoasca importanta cartii ca mijloc de informare si educare a gustului pentru frumos si etic in viata elevului”, a declarat prof. Grety-Irina Moroi, directorul adjunct al scolii.

Prof. Gabriela Pop, initiatorul acestei actiuni, a reusit sa mobilizeze copii si cadrele didactice intr-un cadru care sa deschida noi interese pentru urmatoarele proiecte propuse in programul de activitati al Bibliotecii „Nicolae Mitrofan”: „Intoarcerea la textul scris, alternativa in educarea activa a elevului in scoala româneasca”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ