Compania Regionala de Apa Bacau (CRAB) le-a cerut consilierilor judeteni sa aprobe modificarea actului constitutiv, astfel incât unitatile teritorial-administrative din judet sa poata cumpara actiuni. Solicitarea are la baza un argument important: numai comunitatile care sunt actionare la CRAB pot beneficia de finantarea investitiilor.

Judetul Bacau, detinator a peste un milion de actiuni (45,83 la suta) poate ceda acestora câte 10 actiuni. “E vorba de deschiderea CRAB in sensul de a putea cumpara actiuni si alti membri ai ADIB. Vom avea peste 150 de milioane de euro pentru investitii in apa si canalizare si trebuie sa venim in intâmpinarea acestor comunitati”, a explicat Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau.

Cu acest prilej, Cezar Olteanu, consilier PNL, a remarcat faptul ca “Onestiul, din cauza mostenirii, ma refer la operatorul privat de apa, a fost nevoit sa iasa din ADIB.”

PUBLICITATE

Ca sa compenseze aceasta situatie, Judetul Bacau s-a asociat cu Municipiul Onesti si cofinanteaza din bugetul CJ investitiile in apa-canal. Cezar Olteanu a cerut sa-i fie prezentat un raport privind stadiul derularii acestui contract. Cornelia Gireada, director de urbanism in CJ, i-a explicat ca sistemul de canalizare in Cartierul Catolic e finalizat, studiul de fezabilitate pentru reteaua din Borzesti e finalizata si se lucreaza la studiul de prefezabilitate pentru o statie noua, in loc sa fie reabilitata cea veche.

“CJ Bacau nu are nicio vina ca la Onesti exista un conflict intre Consiliul Local si operatorul privat”, a explicat Ionel Floroiu, apoi a declarat ca Cezar Olteanu va primi, in sedinta viitoare, un raport detaliat privind derularea contractului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ