Peste 500 de primari au participat la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România (ACoR), sesiunea a XXII-a, desfășurată, timp de patru zile, în București. Cu acest prilej, comuna Poduri a fost premiată cu Ordinul de merit și Trofeul „Dinu Săraru”.

Trofeul „Dinu Săraru” se acordă comunelor, primarilor sau unităților locale ale cultelor și asociațiilor religioase cu scopul de a aprecia public rolul acestora pentru asumarea statutului de „factori ai păcii sociale”, precum și pentru abnegația depusă în sprijinirea de programe cu rol educațional, social-caritabil și cultural în mediul rural.

De asemenea, recompensează acțiunile de susținere a categoriilor defavorizate, combatere a sărăciei și a riscului de excluziune socială, dezvoltarea politicilor de susținere a familiei pe parcursul întregului ciclu de viață a membrilor acesteia.

Obținerea acestui ordin s-a datorat mai ales realizărilor de ordin social, explică Diana Albu, primarul comunei. „Au fost multe acțiuni sociale derulate în anii trecuți, cum ar fi ajutorarea bătrânilor din Poduri în mod ritmic, nu doar ocazional, faptul că am înființat un serviciu social acreditat, organizarea Școlii de Vară, premierea copiilor care au avut rezultate bune la bacalaureat și absolvirea clasei a VIII-a, precum și a olimpicilor”, declară Diana Albu.

Eu aș adăuga promovarea asociațiilor culturale, a oamenilor talentați și a tradițiilor, în general, precum și suflul pe care Diana Albu l-a adus în primărie și în comună, transformând populația în ceea ce înseamnă o comunitate. O comunitate unită, închegată, solidară acelorași interese, care înțelege că destinul fiecărui individ e legat de cel al comunei.
Pentru podureni au contat mult și realizările materiale, investițiile în drumuri, biserici, grădinițe și școli. Și 2019 se anunță a fi „bogat”. Autoritățile sunt, acum, pe punctul de a înființa Serviciul Public de Evidență a Persoanelor și de a demara lucrările la aducțiunea de gaze și sistemul de canalizare.

Alte articole