In majoritatea comunelor din judetul Bacau s-au facut de-a lungul timpului investitii in alimentari cu apa. Autoritatile locale si judetene au implementat proiecte europene sau au investit din bugetul local, pentru a le oferi bacauanilor servicii demne de secolul XXI.

Zis si facut, numai ca instalatiile stradale au fost functionale doar o vreme, pentru ca localnicii luau apa de la cismele, ca sa nu inregistreze consum in gospodarie. De un astfel de proiect au avut parte si locuitorii comunei Caiuti, insa, autoritatile locale s-au trezit ca au de platit prea mult pentru apa potabila consumata in reteaua stradala.

Pentru a se lamuri cum s-a ajuns la consumuri nejustificate, autoritatile au facut o ancheta si au aflat de la oameni ca pe timp de noapte, carutasii umpleau butoaie cu apa de la cismele pentru a avea ce da la animale si a nu consuma din propria ograda.

PUBLICITATE

“Cismelele sunt in continuare functionale, insa a fost oprita apa pentru ca taranii veneau noaptea si luau apa cu butoaiele. Când s-a descoperit acest lucru, autoritatile au sistat apa. Si mie mi s-a intâmplat sa-mi intre in curte si sa ia apa de la robinet. Au profitat ca eu nu locuiam aici in weekend si m-am trezit ca am de platit zeci de metri cubi de apa”, declara Gabriela Macovei.

Localnicii spun ca erau binevenite cismelele pe timp de vara, când oamenii simt nevoia sa se racoreasca.

“Când te intorceai de la câmp te opreai la o cismea si te racoreai. Acum, ori rabzi de sete, ori bati la poarta omului, ori intri in cârciuma si inlocuiesti apa cu o bere rece”, spune Ileana Timofte, localnica. Asa se face ca datorita mentalitatii unora, are de suferit tot satul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ