Ca si cum nu ar fi fost suficiente stirile pe jumatate sau pe sfert adevarate, livrate fara nici o rusine de tabloide, o noua moda a aparut pe la noi: stirile inventate 100%

Cica ar fi o noua forma de umor. Sa citeasca românul lucruri care nu s-au intâmplat nicodata si care au sanse foarte mici sa se intâmple.

Culmea este ca nu toata lumea poate sa distinga intre o stire inventata si una reala. Si apar confuzii periculoase, cum a fost cea cu batalionul de vânatori de munte care ar fi ajuns in Tahiti in loc de Haiti din cauza unei erori a Ministerului Apararii. Stirea asta, falsa in totalitate, a facut deliciul agentiilor internationale de presa si a fost urmata de o avalansa de altele la fel de incredibile si la fel de false.

PUBLICITATE

Exista site-uri de stiri false, exista rubrici de stiri false in publicatii de umor iar, in curând, probabil, nu vom mai putea distinge daca o informatie este adevarata sau creata de vreun inteligent cu pretentii de umorist.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ