13 iunie 2024
ActualitateCompetiția națională de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, găzduită...

Competiția națională de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, găzduită de pompierii băcăuani

În perioada 22-24 mai a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău va găzdui faza a II-a zonă a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat. Evenimentul va avea loc în parcarea centrului comercial Selgros din municipiul Bacău, pe strada Prelungirea Bradului, și va fi deschis publicului.

Competiția va reuni echipele reprezentative ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Prima zi a competiției, 22 mai, va fi dedicată amenajării zonei de concurs, desfășurării ședinței tehnice de instruire și verificării accesoriilor și materialelor folosite în concurs.

În zilele de 23 și 24 mai, începând cu ora 09:00, echipajele participante vor concura în două probe principale: „Descarcerarea din vehicule” și „Acordarea primului ajutor calificat”. Aceste probe vor testa abilitățile practice ale echipajelor în diverse scenarii de accidente, oferind ocazia de a demonstra și îmbunătăți tehnicile de intervenție.Scopul competiției este de a identifica și promova bunele practici în domeniul reducerii numărului de victime în urma accidentelor rutiere, precum și de a îmbunătăți pregătirea practică a echipajelor în descarcerare și acordarea primului ajutor calificat. Acest eveniment nu doar că va evidenția profesionalismul și dedicarea pompierilor, dar va servi și ca un instrument valoros de învățare și perfecționare continuă.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri