Compania austriaca precizeaza ca este vorba despre simple speculatii, facute de câteva organizatii ca „Agent Green”- o entitate care lanseaza informatii neverificate, fara sa ceara pozitia companiei sau a autoritatilor cu competenta în domeniu.

Împartasim opinia ca parcurile nationale reprezinta un habitat cheie pentru conservarea miilor de specii si încurajam ONG-urile care militeaza împotriva taierilor ilegale, însa sustinem în mod egal, deciziile profesionistilor implicati în managementul padurii legate de mentenanta corespunzatoare a acestor zone si este datoria noastra sa executam aceste lucrari obligatorii, conform prevederilor Codului Silvic.

Reprezentantii companiei amintesc ca recoltarea masei lemnoase este permisa în interiorul parcurilor nationale (din zonele tampon), în conformitate cu amenajamentele silvice întocmite de catre specialisti în domeniul silviculturii si avizate de Ministerul Mediului.

PUBLICITATE

Cu toate acestea, „compania Holzindustrie Schweighofer a decis, înca din primavara anului 2015 sa refuze orice lemn care provine din aceste zone.”

Mai mult, Holzindustrie Schweighofer si-a afirmat public sustinerea pentru proiectul „Inspectorul padurii”, dezvoltat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Acesta este un alt mijloc de lupta împotriva taierilor ilegale de paduri si va contribui la gestionarea eficienta a resurselor forestiere.
De asemenea, afirma Holzindustrie Schweighofer, intreaga masa lemnoasa pe care o achizitioneaza si ajunge la fabrica atat pe cale rutiera cat si pe cale feroviara vine doar insotita de documente de provenienta iar transportul feroviar este mai sigur si mai usor de verificat decât transportul rutier.
„De aceea ne intristeaza postarea „Agent Green” cu vagoanele fotografiate la data de 13 iunie 2016 (https://www.facebook.com/agentgreen.ro/posts/1183443955047647) care nu au livrat marfa la Holzindustrie Schweighofer! Aceasta informatie este confirmata de personalul din gara Vintu de Jos. Mai mult, acele fotografii sunt facute într-o zona de manevra si nu în zona de descarcare a fabricii Holzindustrie Schweighofer.”

Reprezentantii companiei subliniaza ca în cazul cutiilor despre care se afirma ca ar trebui sa contina documente sunt, de fapt, cutii pentru etichete si nu pentru documente. „Continutul acestor cutii pentru etichete nu este obligatoriu, nu împiedica desfasurarea transportului, iar lipsa lor nu încalca niciun regulament de transport feroviar. Ele erau folosite nu pentru documente oficiale, ci pentru documente orientative destinate lucratorilor din gari. Toate documentele oficiale privind continutul vagoanelor se gasesc la mecanicul trenului.”

Holzindustrie Schweighofer reitereaza ca eforturile comune ale tuturor celor interesati – autoritati ale statului, silvicultori, reprezentanti ai industriei lemnului si cetateni – vor aduce rezultatele dorite in privinta combaterii taierilor ilegale de paduri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. ……pozitia companiei sau a autoritatilor cu competenta în domeniu.!?? Care companie? aia care taie paduri din tara? care autoritati ? alea unse cu spaga de nu mai pot ??

    ce mizerie, nu stiu cum de nu le este rusine la austriecii astia ! Oricum , vad ca au pornit o campanie de spalat imagine f puternica, doar ca petele astea nu ies nici cu forfeca.. .

LĂSAȚI UN MESAJ