Curtea de Apel Bacau a desfiintat partial sentinta data de instanta de fond in dosarul exploziei de la blocul 22, de pe strada Martir Horea, in care au fost trimisi in judecata compania E.ON si sapte angajati ai acesteia.

Instanta de apel a achitat compania E.ON atât pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, dar si pentru cea de distrugere din culpa, “întrucât faptele nu au fost savârsite cu forma de vinovatie ceruta de lege”.

Si angajatii companiei au primit achitare dar numai pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa. Au fost mentinute condamnarile date de Judecatoria Bacau angajatilor E.ON, de câte un an de inchisoare cu suspendare, pentru infractiunea de distrugere din culpa.

Decizia este definitiva.

Reamintim ca la sfârsitul anului trecut, compania E.ON si sase angajati ai acesteia au fost gasiti vinovati, in prima instanta, pentru explozia produsa in urma cu sase ani. Compania E.ON a fost condamnata la plata unei amenzi penale de 375.000 de lei.

Decizia s-a bazat pe expertiza facuta de INCD-INSEMEX Petrosani care a aratat ca explozia s-a produs ca urmare a migrarii prin sol a gazului metan provenit de la conducta subterana de distributie a gazelor naturale, fisurata din cauza coroziunii.

Concluziile expertizei au atras raspunderea E.ON, insa, compania a refuzat constant sa-si asume vreo vina în tot acest dezastru si a angajat un expert independent care sa combata expertiza INSEMEX.

Cu toate acestea, anul trecut, inainte de finalizarea procesului pe fond, E.ON a decis sa incheie intelegeri cu victimele deflagratiei in ceea ce priveste despagubirile cerute.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Curtea de apel din bacau se pare ca este legata la ochi,,,???!!Daca o EXPERTIZA TEHNICA a stabilit ca E-ON ESTE VINOVATA de explozia provocata pe str,martir horia.,>>>dupa 5 ANI, vii si spui ca NU mai este VINOVATA,ff,curios,,>>>???> bine ca Nu i-a gasit Vinovati pe locatari,,,,caci au acceptat sa le intre gazul metan in bloc,,???

  2. Puterea financiara a firmei E-ON a dus la pronuntarea unei asemenea sentinte. In acelasi mod la noi in tara marile concerne influenteaza si deciziile altor organe ale statului (in domeniul bancar, asigurari, etc).
    Mie rusine de instanta care a judecat cazul si care a defavorizat pe cei afectati. Pt cei saraci dreptatea se masoara cu ocaua mica iar pt cei puternici cu ocaua mare.

  3. Băi e și normal să nu pățească nimic,mai ales o firma ca eon gaz…au împins bani grei la toți avocați judecători chiar și la victime numai să tacă.scumpesc gazul de la an la an dar îmbunătățirea conductelor nimic…..is curios cu cât au plătit proprietarii să tacă…oricum ei au pus ap în vânzare cine dracu mai sta in blocul ala zguduit?!

LĂSAȚI UN MESAJ