Compania bacauana specializata in distributia de ingrasaminte Comfert va fi preluata de un grup irlandez, care va plati aproape 20 de milioane de euro, suma la care se vor adauga bonusuri in functie de atingerea unor tinte de profit pe parcursul unei perioade de cinci ani de la finalizarea preluarii.

Alaturi de Comfert, iralndezii de la Origin Enterprises vor cumpara si compania Redoxim, din Timisoara, pentru 35 milioane euro.

Termenul pentru preluare este luna octombrie, insa, pentru validarea tranzactiei va trebui sa se pronunte si Consiliul Concurentei.

PUBLICITATE

Comfert, companie infiintata in 1998, are circa 180 de angajati si circa 1.900 de clienti.

Principalii actionari ai Origin sunt compania elvetiana Arytza, activa in sectorul alimentar, cu 29% din actiuni. Arytza are operatiuni in America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda.

“Această tranzacție oferă perspective excelente pentru clienți, furnizori și angajații Comfert și reprezintă un pas strategic important pentru companie” – a declarat Catalin Grigoriu (foto), detinatorul companiei bacauane.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ