Prefectul Bacăului s-a deplasat și ieri, împreună cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la groapa de gunoi, pentru a urmări în detaliu stadiul intervențiilor, dar și al măsurilor care s-au luat.

Alături de prefectul Coșa, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, subprefectul județului, Valentin Ivancea, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, locotenent colonel Ovidiu Cărășel, împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” (ISU) și șefii serviciilor publice deconcentrate Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău, precum și Corina Diana Bostan de la Administrația Națională de Meteorologie – sucursala Bacău și secretariatul tehnic al CJSU.

„În acest moment (ieri, la prânz, n.r.), s-a acoperit cu pământ acel gunoi de la groapă, în proporție de 95%. Nu mai arde nimic, situația e remediată, mai fumegă undeva, la nici 2%. Am dispus înlocuirea acelor țevi de captare a gazelor emise, iar Primăria Bacău s-a conformat imediat și a realizat și acest lucru. Am urmărit permanent situația de acolo și totul este sub control. Direcția de Sănătate Publică a monitorizat permanent situația cazurilor prezentate la UPU Bacău, nefiind înregistrate situații de intoxicații sau altfel de afecțiuni în rândul populaței. La rândul său, Agenția pentru Protecția Mediului Bacău a monitorizat cele două stații, valoarea medie a emisiilor de gaze înregistrate fiind în parametrii prevăzuți de lege. Deși mai sunt urme de miros de deșeuri arse și de fum în atmosferă, acesta nu reprezintă un pericol pentru populație. Situația este monitorizată permanent prin toate instituțiile implicate”.
Maricica Coșa, prefectul Bacăului

PUBLICITATE

Pentru următoarele zile, s-a dispus continuarea intervențiilor cu forțe și mijloace specifice ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, pentru răcirea zonei afectate de incendiu și stingerea focarelor de adâncime, în paralel cu acțiunile primăriei pentru izolarea completă a depozitului – Celula 1, ce va opri degajarea masivă de fum și va elimina riscul de scântei. După încheierea acțiunilor, se va relua depunerea deșeurilor în Celula 1.

Situația de la gropa de gunoi ia sfârșit?

Primarul Cosmin Necula a avut miercuri o întâlnire cu cei din Comitetul Județean de Situații de Urgență cu scopul de a pune în aplicare ultimele recomandări care au fost impuse în soluționarea incendiului de la groapa de gunoi. Acoperierea gropii de gunoi a orașului, mai spune primarul, pare să fie o soluție eficientă însă pentru a ajunge în stadiul în care ea este acoperită 95 % a fost nevoie de efortul celor de la ISU Bacău și Neamț care au muncit grupat în trei schimburi. (Ioana Bour)

“Am mers împreună la groapa de gunoi pentru a verifica statutul efectiv al lucrărilor. Se acționează în continuare cu 30 de utilaje, 20 de basculante, autobasculante și alte utilaje. Pot să vă spun că nu a fost pusă în pericol niciodată sănătatea cetățenilor. Ca și element în suștinerea afirmațiilor mele, nu a fost nici o prezentare la spital cu probleme respiratorii cauzate de intoxicație cu fum de la groapa de gunoi”.
– Cosmin Necula primarul municipiului Bacău

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. ISU Neamt nu a intervenit la groapa de gunoi a municipiului Bacau. Au fost suplimentat agentul de stingere (spumogenul) de la Neamt si nu au intervenit pompierii nemteni. Este cu totul altceva.
    Insa asa este cand te bagi peste oala altora vorbesti vrute si nevrute.

LĂSAȚI UN MESAJ