Eleva de la Colegiul „Henri Coanda” Bacau, care la inceputul acestei saptamâni a inghitit otrava de soareci, intr-o pauza dintre ore, era joi, inca internata in spital.

„Am preferat sa o mai tinem sub observatie medicala, pentru monitorizarea starii de sanatate, având in vedere ca raticidul, otrava pe care a ingerat-o, putea sa dea tulburari hepatice si hemoragii. Analizele i-au iesit bine, asa ca nu mai sunt motive sa stea internata. Vom demara procedurile de externare, cât de curând”, ne-a declarat dr. Aurelia Taga, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, unde a ajuns fata.

„O asteptam la scoala, ne-a precizat si prof. Catalin Gargaun, directorul colegiului unde invata tânara. Mama fetei a stat de vorba cu cei de la spital, a inteles situatia, a luat legatura si cu psihologul de la Pediatrie. Noi am instituit si comisia de disciplina, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs acest incident. Am vorbit si cu profesorul diriginte de la clasa si va fi permanent supravegheata”.

PUBLICITATE

La discutiile de la scoala a participat si un inspector scolar de management, dupa cum a confirmat si prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, insa decizia finala privind starea elevei o va da consilierul psihologic, care o va sprijini in perioada urmatoare. Eleva are 16 ani si este in clasa a X-a, la profil Stiinte sociale.

Luni, intr-o pauza, s-a ascuns in toaleta, a inghitit otrava de soareci si apoi a revenit la ore, fara sa spuna nimic, desi fusese vazuta de doua colege atunci când a recurs la acest gest. Raticidul si-l luase de acasa, asa ca premeditase fapta. I s-a facut insa rau, a fost chemata Salvarea si dusa de urgenta la spital. Adolescenta a declarat medicilor ca a vrut sa se sinucida, dupa o cearta cu parintii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ