Comisarul sef al Politiei Rutiere Neamt si alti sase agenti, arestati preventiv de judecatorii bacauani

6

Comisarul sef Viorel Andronic, seful Biroului Politiei Rutiere Piatra Neamt, si alti sase agenti din subordine, retinuti de procurorii DNA Bacau, au fost joi arestati preventiv pentru 30 de zile de catre magistratii de la Curtea de Apel Bacau, pentru mai multe fapte de luare si dare de mita si fals intelectual.

Decizia poate fi contestata la Înalta Curte de Casatie si Justitie. In aceeasi cauza, alti sapte agenti sunt cercetati sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, politistii ar fi luat mita intre 50 si 400 de lei, in special de la soferii prinsi ca depaseau viteza legala.

Agentii ar fi luat mita de 115 ori in mai putin de o luna, iar o parte din bani ar fi ajuns la comisarul sef Viorel Andronic, acuzat de luare de mita in forma continuata.

Procurorii de la DNA Bacau sustin ca politistii opreau soferi in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri si, in loc sa le dea amenda, le cereau bani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. De ce nu se intra si in politia rutiera din Bacau? Doar o super retea mafiota poate inchide ochii la modul in care circula microbuzele cu calatori din oras spre comunele invecinate. Oamenii isi risca zi de zi viata inghesuiti precum sardele in micorbuze depasite moral si fizic. Aceste microbuze trec zilnic pe langa echipajele de politie si nu ii intreaba nimeni de sanatate. Situatia asta treneaza de ani de zile. Se asetepata producerea unei tragedii pentru ca politistii sa isi faca treaba pentru care sunt platiti?

  2. VERIFICATI IN CE COMDITII SE CIRCULA CU MICROBUZUL DE LA BACAU LA RACATAU. SOFERII FIRMEI DE TRANSPORT PERSOANE SUNT CAPABILI SA URCE OAMENII SI PE ACOPERIS. CURSELE CARE PLEACA DIN BC LA ORA 12 SI CELE CARE PLEACA DIMINEATA DIN RACATAU SUNT PLINE OCHI CU COPII SI OAMENI IN VARSTA CE NU SUNT OBLIGATI SA STEA IN PICIOARE. VENITI PE TRASEU SI FACETI POZE. OPRITI ACEASTA MAFIE CARE NE PUNE VIATA COPIILOR NOSTRI IN PERICOL ZI DE ZI.

  3. Neavand alt mijloc de transport spre comuna noastra oamenii sunt obligati sa circule in conditii greu de imaginat. Desteptarea, veniti dimineata in parcarea de langa autogara sa vedeti cati copiii pot cobora dintr_un microbuz de 16 locuri. Veniti pe traseu, veniti mai multe zile sa vedeti ce conditii indura copiii nostri. Este scandalos, politia si primaria nu fac nimic. CARE_I PRETUL?

  4. Profit cât mai mare pentru patronii firmelor de transport! Mergeți peste primar bre ca își ia parte la licitațiile de transport, daca se si fac. Puneti-l sa va pună mijloc de transport administrat de consiliul local al comunei. Așa se pot aduce si bani la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ