Judecatoria Bacau a admis, astazi, acordul de recunoastere a vinovatiei încheiat de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau cu Adrian Movila, comisar sef la IPJ Bacau, cercetat pentru infractiuni de favorizarea infractorului.

Instanta l-a condamnat pe Movila la 2 ani si 4 luni închisoare, la care a adaugat un spor de 8 luni închisoare, in total o pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendare.

Pe parcursul termenului de supraveghere, politistul va presta munca în folosul comunitatii în cadrul Primariei Bacau – Serviciul Public de Salubritate si Spatii Verzi sau la Caminul de Batrâni, pe o perioada de 120 de zile lucratoare. De asemenea, s-a constatat încetata de drept masura arestului preventiv si s-a dispus punerea de îndata în libertate a inculpatului, aceste dispozitii fiind executorii.

PUBLICITATE

Conform aceleiasi sentinte, Movila a fost obligat la plata sumei de 45.000 lei, drept cheltuieli judiciare. Impotriva condamnarii se poate face apel. Comisarul Movila a fost arestat preventiv pe 8 ianuarie, fiind acuzat de doua infractiuni de favorizarea faptuitorului.

Este vorba de doua dosare in care politistul a furnizat inculpatilor informatii legate de ancheta in curs. Unul dintre aceste dosare este cel al fostului primar din Margineni, Marcelin Solot, trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Initial, Adrian Movila s-a declarat nevinovat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Trei ani cu………suspendare?????? Pai altii fac 1 an si 6 luni, dar cu executare! Mai intelegeam la 6 luni….1 an cu suspendare…..dar 3 ani……asta e smen juridic! Noroc de prietenii procurori!

  2. Trei ani cu suspendare,câteva zile petrecute in arest,rămâne omul cu averea cumulată in anii de economic si mai iese si cu o pensie frumușică……interesant!!!

  3. Condamnarile cu suspendare date ,,amical,, pe ochi frumosi nu sunt altceva decit palme pe obrazul Justitiei.Iar pentru circul asta de doi bani se cheltuie sume imense si toate in baneficiul infractorilor…..

    • amice, esti idiot! Iti place sa te auzi vorbind desi habar nu ai de subiect. Ba, barabula, ai auzit de “acordul de recunoastere a vinovatiei”? Nu cred. Stii ce-i ala? Habar nu ai.

      In orice caz, condamnarea asta inseamna ca omul este dat afara din politie si nu va mai avea voie sa intre vreodata.

  4. O mina o spala pe cealalta jalnica justitie nu cunoasteti ce om este .sa va spuna multi primari ce presiune de spagaraie a cerut acest om …nu mai cred in justitie .cunosc persoana de asta comentez

LĂSAȚI UN MESAJ