– vânzarile magazinelor din zona Stefan cel Mare au scazut cu pâna la 30 la suta, de când au inceput lucrarile la reteaua de agent termic

Comerciantii din zona strazii Stefan cel Mare sunt nemultumiti ca, din cauza lucrarilor care se executa la reteaua de alimentare cu agent termic, le-au fost afectate semnificativ afacerile. Nemultumirile vin atât din partea celor care fac comert cu alimente, cât si a celor care vând produse industriale.

Acestia acuza ca din cauza ritmului lent in care se desfasoara lucrarile pe santier, clientii ii evita tot mai des, preferând sa treaca pe trotuarul de peste drum, neatins inca de sapaturile
constructorilor. „Problema noastra e ca, daca vor tine prea mult lucrarile, o sa ne ducem in jos tare cu vânzarile. De Paste, de exemplu, când trebuiau sa fie la un nivel ridicat, cred ca au scazut cu vreo 15 la suta. Si asta pentru ca eventualii clienti prefera sa treaca pe celalalt trotuar, decât sa intre in mocirla asta. Si va spun, daca o vor tine in ritmul asta, la vara, când va fi cald, se va depune un praf peste tot, de mama-mama”, a declarat Ana Dragut, proprietara unui magazin cu produse industriale de pe strada Stefan cel Mare.

PUBLICITATE

Comerciantii din zona s-ar fi asteptat ca lucrarile, promise de multa vreme, sa fie facute de catre o firma serioasa care sa le execute judicios, dupa un grafic bine realizat. „De când au inceput, ba au descoperit, ba au acoperit. Sunt zile in care ii vad pe muncitori ca stau, pur si simplu, degeaba, am inteles ca nici lor nu le vin materialele la timp. Dar, care e problema mea? Asa se-ntâmpla când se fac contracte cu parandaraturi…”, afirma proprietarii afacerilor din zona. De altfel, se poate lesne observa ca sapaturile au ajuns, in unele zone, chiar in buza magazinului, facând dificil accesul clentilor spre tejghelele comerciantilor.

Magazine de tot felul stau cu usile deschise si doar din când in când, câte un client mai curajos le trece pragul. Povestea se repeta la indigo si la o farmacie din vecinatate, in care am gasit doar angajata, fara niciun client in unitate.

„Vânzarile erau oricum in scadere. Acum, ca au inceput si lucrarile astea, au scazut si mai mult. Ati vazut ce ingust este spatiul dintre noi si sapaturi?! Mai toti trec pe celalalt trotuar sau o iau prin spatele blocului nostru, pentru ca-i incomodeaza foarte mult. Nu stiu cât or sa mai stea astia cu lucrarile”, ne-a destainuit angajata de la farmacie. Trec mai departe, spre o alta unitate care, de data aceasta, era din domeniul comertului cu legume-fructe. Aici, proprietarul afacerii izbucneste din plin la auzul intrebarii mele.

„Ne afecteaza enorm de mult, cum sa nu? Ne omoara, efectiv. Aici, fara sa exagerez, cred ca mi-au scazut vânzarile, de când se lucreaza, cu cel putin 20-30 la suta. Pentru ca lumea nu mai vine la noi, vede noroiul, trece pe cealalta parte. Dupa amiaza, pe la ora 16.00, mai intrau femeile care ieseau de la confectiile de lânga Curtea de Apel, mai luau un mar sau altceva. Acum, nimic. Dar, duceti-va si pe Milcov, ca acolo e la fel, mi-au stricat si bucsele de la masina, amortizoarele, tot. Am inteles ca s-a reziliat contractul cu firma care lucra acolo”, spune Viorel Lazar, proprietarul magazinului de legume-fructe.

La fel se petrec lucrurile si la un alt magazin din zona care valorifica metraje si covoare. „Normal ca nu ne convine. In afara faptului ca e un santier, si e neplacut pentru toti, intr-o oarecare masura, au scazut si vânzarile. Inca, pe la inceput, in perioada când mormanele de pamânt de la excavari depaseau inaltimea magazinului, de nu vedeai nimic, practic, se redusese traficul de clienti aproape spre zero. Admit ca lucrarea asta trebuia facuta odata si odata, sa nu se inteleaga ca as avea ceva impotriva ei”, a precizat angajata magazinului de metraje.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. LA FEL ESTE SI PE STRADA MILCOV…TOTUL ESTE PUSTIU …MAGAZINILE SE INCHID UNUL DUPA ALTUL…IAR PE SPAVARACHE NU L AU ALES TOTII BACAUANII ADMINISTRATORE

  2. da ce sa zic daca era altu faceaaa ceva…….. tot timpu ne plangem cai nui bine , cand se face ceva atunci cautam motive ceva de genu ca nu merg vanzarile din cauza lucrariol

LĂSAȚI UN MESAJ