Un post important de televiziune din Ucraina a dezvăluit cât de ușor este să cumperi un pui de urs de pe piața neagră din această țară. Pentru doar 1000 de dolari, Bodia, un ursuleț de 5 luni, a fost vândut jurnaliștilor în cadrul unei acțiuni cu camera ascunsă. Organizația VIER PFOTEN, care a fost solicitată să se implice în salvarea puiului, l-a transferat cu succes pe micul Bodia la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia, pe care l-a înființat anul trecut în Jitomir (vestul Ucrainei),

Recenta operațiune cu camera ascunsă a televiziunii ucrainene ”1 + 1” expune încă o dată înfloritorul comerț cu urși din Ucraina. În cadrul investigației realizate de popularul post de televiziune la finele lunii iulie, puiul de urs a fost cumpărat cu 10.000 de grivne (circa 1000 de dolari). Micul Bodia a fost vândut jurnaliștilor fără niciun fel de act. Așa cum se întâmplă de obicei, el urma devină atracție pentru turiști sau momeală pentru antrenamentul câinilor de vânătoare, fiind condamnat astfel la o viață plină de suferințe.

PUBLICITATE

Cazul lui Bodia reamintește de soarta altui pui de urs, Nastia, a cărei poveste a făcut înconjului lumii anul trecut. Cumpărată de comercianți ilegali, Nastia a fost smulsă brutal de lângă mama ei de la Zoo Lutsk, fiind ulterior salvată și transferată la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia.

”Asistăm încă o dată la o acțiune illegală a comercianților de animale din Ucraina. În sălbăticie, un pui de urs stă alături de mama lui 2 ani. Dacă este luat de lângă ea prea devreme, puiul este traumatizat și este privat de o socializare reală”, explică Dr. Amir Khalil, veterinar și director de dezvoltare a proiectelor la VIER PFOTEN International.

Contactați de jurnaliștii de la televiziunea 1+1 pentru sprijin, specialiștii în urși ai VIER PFOTEN au acționat imediat. Bodia a fost transferat la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia – un loc amenajat conform nevoilor speciei, unde va trăi în siguranță. Aici o va avea ca tovarășă pe Nastia, prima locatară a centrului. ”Nastia este acum o ursoaică sănătoasă, în vârstă de 2 ani, iar instinctele ei naturale se dezvoltă pe zi ce trece. Bodia i-ar putea deveni un companion potrivit, așa că vom încerca să-i împrietenim pe cei doi micuți imediat ce specialiștii ne vor spune că este ok”, mai spune Dr. Amir Khalil.

Vânzarea de urși către persoane fizice este ilegală în Ucraina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ