Comisarii Protectiei Consumatorilor Bacau au efectuat, recent, un control tematic privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor din cacao si ciocolata destinate consumului uman. Astfel, au fost verificati 10 operatori economici la care, evident, au fost depistate numeroase nereguli.

Mai exact, au fost gasite atât produse expirate, iar altele pastrate in conditii de depozitare necorespunzatoare (de ex. sub directa actiune a razelor solare), cât si produse de pe etichetele carora lipseau elemente de identificare, denumirea si adresa importatorului. Totodata, produsele aflate la vânzare nu aveau preturile atasate, iar comerciantul nici macar nu avea afisata placheta cu TELEFONUL CONSUMATORULUI.

In aceste conditii, a fost nevoie de aplicarea a 7 amenzi contraventionale in valoare totala de 12.000 lei si alte trei avertismente. In plus, s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare si distrugerea a 22 de kilograme de produse expirate.

PUBLICITATE

„In general, atunci când achizitioneaza produse alimentare, clientii trebuie sa verifice, in primul rând, cu mare atentie termenul de valabilitate al produselor si sa se asigure ca sunt pastrate la temperatura indicata pe eticheta, astfel incât sa nu-si schimbe starea fizica, sa nu fie alterate. De asemenea, este important sa verifice eticheta, daca are traducerea în limba româna si, automat, si ingredientele si componentele alergene pe care ar putea sa le contina aceste produse.”, recomanda Alin George Nastasa, seful Comisariatului Judetean Pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

Totodata, consumatorii trebuie sa fie atenti la preturi, sa corespunda cel de la raft cu cel achitat la casa de marcat, si sa pastreze bonul fiscal in eventualitatea în care este nevoie sa faca o reclamatie, pentru a putea dovedi provenienta produsului


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ