Primăria Colonești a organizat o conferință cu privire la finalizarea proiectului „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”, demarat în 2015 ca parte a unui proiect-pilot, unic în țară, derulat de UNICEF în parteneriat cu autoritățile locale și Consiliul Județean (CJ) Bacău.

„Acest proiect finanțat de UNICEF România în colaborare cu Primăria Colonești și-a propus testarea unui model de acordare de servicii comunitare integrate la nivelul comunei. Serviciile au fost asigurate, în primul rând, de către profesioniștii de la nivel local – asistent social și asistent medical comunitar -, sub coordonarea autorităților locale și cu sprijin tehnic și metodologic de la autoritățile județene”, arată Valentin Mîrzac, primarul comunei Colonești.

Activitatea s-a bazat pe metodologii de lucru care au adus aceste servicii să lucreze împreună și care au folosit la maximum toți partenerii de la nivelul comunității: autorități locale, organizații neguvernamentale, biserica etc. O atenție specială a fost acordată identificării timpurii și prevenirii situațiilor de risc la nivelul familiilor și copiilor, mai precizează edilul.

La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei, DSP, UNICEF, consilieri, profesori și alți lideri de opinie din comună. Au fost prezentate rezultatele muncii depuse de către asistentul social și asistentul medical comunitar angajați în proiect, dar și cazurile în care nu se poate vorbi de un succes, cu tot efortul depus de lucrătorii sociali. Cauzele țin de complexitatea acestora. Din fericire, s-au primit garanții că acest proiect va continua încă un an.

Alte articole