Putem crede că aerul și apa din Colonești au ceva special, de vreme ce încă un locuitor al comunei a aniversat împlinirea a o sută de ani. Sau poate e vorba despre un stil de viață mai tihnit, mai armonios, departe de zbaterile și dihoniile lumii moderne.

Niculina Bița, văduvă a unui fost veteran de război care a îndeplinit și funcția de primar al comunei Răchitoasa, a fost sărbătorită de Primărie, de familie și de vecini. S-a născut la data de 9 noiembrie 1919 în Colonești, tot aici s-a căsătorit și a adus pe lume 11 copii, pe care i-a crescut cu devotament, în spiritul muncii și al cinstei, arată Valentin Iancu Mîrzac, primarul comunei.

„Ajunsă la această frumoasă vârstă, își trăiește bătrânețile la casa dânsei, unde prin rotație, copiii, ajunși și ei la vârste înaintate, o ajută la treburile gospodărești”, afirmă Valentin Iancu Mîrzac.

Administrația locală a declarat-o „Cetățean de onoare” al comunei, iar reprezentanți ai acesteia, împreună cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Smaranda Apostoleanu”, au mers la domiciliul bătrânei, unde au sărbătorit-o și totodată i-au înmânat un premiu bănesc, buchete de flori și i-au urat „La mulți ani sănătoși și frumoși!”

În ultimii cinci ani, Niculina Bița este cel de-al patrulea locuitor al comunei Colonești care ajunge la venerabila vârstă de 100 ani.


PUBLICITATE