Băcăuanii care așteaptă colete din afara țării pot sta liniștiți, întrucât acestea vor rămâne în oficiile poștale, fără a fi returmate expeditorului, până la 30 de zile. Măsura a fost introdusă pe durata stării de urgență. „Termenul de păstrare a acestora este de 10 zile pentru trimiterile intracomunitare și de 30 de zile pentru cele extracomunitare.

Compania se află în discuții cu partenerii instituționali,pentru a prelungi termenele de păstrare a trimiterilor în subunitățile poștale sau pentru a găsi soluții de a le distribui direct clienților și a evita, astfel, deplasarea acestora, pentru siguranța lor și a angajaților”, au precizat reprezentanții Poștei Române.

De altfel, Poșta Română a adoptat de la începutul crizei coronavirusului soluții menite a proteja angajații și clienții companiei, depotrivă. Astfel, s-a decis limitarea timpului petrecut în subunitățile poștale, recomandând pătrunderea a cel mult doi clienți la ghișeu, restul fiind rugați să aștepte în afara oficiului poștal. În plus, pentru a preveni și a limita eventuala îmbolnăvire, compania a recomandat ca distanța dintre persoane să fie limitată la 2 metri.