Sarbatoare cu mare fast, invitati de onoare, emotii, bucuria revederii, spectacol, elevi, profesori, fosti si actuali directori, cantec, poezie si, mai ales, clipe frumoase de rememorare a amintirilor legate de tot ce a fost, este si va fi educatie bacauana, intr-un liceu care s-a infiintat pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cam toate acestea au fost ingredientele unei manifestari de elita, organizata la Sala Alteneu, cu ocazia implinirii a 115 ani de existante a invatamantului tehnic din Bacau, a invatamantului profesional, a liceului de constructii sau, intr-un cuvint, a tot ce inseamna acum Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”.

Au fost laolalta fosti si actuali elevi, fosti si actuali profesori, dar si directori din alte colegii bacauane, reprezentanti ai Primariei Bacau, senatori si deputati, directori de firme.
Cuvantul de deschidere a evenimentului a apartinut prof. Carmen Elena Popa, actualul director al CT “Anghel Saligny”, care a vorbit despre cat de important este sa vorbim de istoria unui astfel de liceu, despre cat de important este sa fie celebrati dascalii care au format aici generatii intregi de ingineri, arhitecti, maistri sau chiar economisti si doctori in diferite discipline de specialitate.

In prezidiu au stat, la loc de cinste, Cristinel Popa – director inginer constructor la SC Agriconstruct, prof. Anca Constantinescu – din partea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, Gabriela Achihai – presedinta Fundatiei de Sprijin Comunitar (din partea societatii civile), Vilica Munteanu – directorul Arhivelor Nationale filiala Bacau (care a vorbit despre frumoasa istorie a acestei unitati de invatamant care-si are inceputurile undeva in anul 1899), Constantin Litcaru – fost director adjunct al liceului timp de 15 ani, Corneliu Dan Jitariu – fost absolvent, acum consilier local, Doina Rosu – profesor inginer constructor, prof. Viorica Ercuta – fost absolvent, acum cadru didactic titular la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Onesti, prof. Carmen Elena Popa – actual director al colegiului, prof. Georgeta Bejan – actual director adjunct al colegiului, Radu Ababei – viceprimar al municipiului Bacau (care a vorbit si din calitatea sa de profesor) si Ilie Birzu – consilier local.

Si pentru ca timp de doua ore putem vorbi despre o adevarata sarbatoare, intreaga activitate s-a incheiat cu prezentarea unor momente artistice care i-au avut protagonisti pe elevii Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”, alaturi de Ansamblul “Busuiocul” si solista de muzica populara Paula Florescu, condusi de maestrul Petre Vlase.

Manifestarile dedicate celor 115 de ani de existenta a institutiei de invatamant bacauane continua si astazi cu “Ziua Portilor Deschise”, cand elevii de gimnaziu, in special cei de clasa a VIII-a, au ocazia de a vizita colegiul pe care il pot alege ca optiune pentru continuarea studiilor liceale, mai ales ca vorbim de singurul liceu cu profil de constructii din Bacau (si printre putinele din tara), care din acest an a introdus si invatamantul profesional de trei ani.

Detalii si declaratii de la eveniment, in editia de luni, 17 octombrie, a cotidianului DESTEPTAREA.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ