Intâlnirea din luna iulie a Colegiului Prefectural a inceput cu dezbaterea a doua teme de actualitate: ”Situatia desfasurarii examenului de evaluare nationala si bacalaureat” si „Masuri propuse pentru imbunatatirea rezultatelor la Evaluarea Nationala in anul scolar 2015-2016”. Dupa prezentarea clasamentelor si procentelor, prefectul Dorian Pocovnicu (foto) a felicitat echipa manageriala a Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Bacau:

”Aveti o expertiza si o experienta foarte buna, iar acestea se reflecta atât in bunul management, cât si in actul educational. Tin sa remarc buna colaborare dintre Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si structurile Ministerului Afacerilor Interne in aceasta perioada de evaluari nationale si examene.” Intre masurile care vor avea drept scop imbunatatirea rezultatelor se numara implicarea elevilor in procesul instructiv-educativ prin desfasurarea unor activitati didactice complexe care sa stimuleze interesul pentru invatare, asigurarea unui cadru propice invatarii, a unui sistem echitabil de recompense-sanctiuni, prevenirea si combaterea absenteismului si abandonului scolar, diseminarea in Consiliul profesoral si la nivelul claselor terminale a rezultatelor evaluarii nationale, a programelor, subiectelor, baremelor de corectare, factorilor perturbatori in procesul evaluarii, consilierea elevilor si tutorilor legali cu probleme familiale care influenteaza performantele scolare etc.

A doua tema a vizat masurile de mediu si clima care vor fi finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Referindu-se, in final, la plata subventiilor catre fermieri, prefectul a afirmat: “Desi termenele au fost scurte si legea a suferit modificari permanente si de ultima ora, apreciez modul in care echipa de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura Bacau a gestionat situatia.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Degeaba i-ati felicitat pe cei de la isj, n-au niciun merit !!! E o echipa f. slaba !!!!! Credeam ca cea mai slaba echipa a fost cea a CDR, ca mai jos de aceea nu poate sa existe!!! Dar aceasta echipa demonstreaza ca se poate chiar mult mai jos !

LĂSAȚI UN MESAJ