Curtea Colegiului Național ”Ferdinand I” a devenit azi neîncăpătoare întrucât 450 de elevi i-au trecut pragul, pentru a lua parte la concursurile la care s-au înscris
Concursul Național Interdisciplinar ”Solomon Marcus”, poziția 79 în Calendarul MEN, – 359 de elevi inscrisi la cele 3 sectiuni: ”Ion Barbu” (limba română și matematică- gimnaziu și liceu), Abstract (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie), Creativitate și Cultură Umanistă (limba și literatura română, limbi străine, istorie, geografie, socio-umane, artă – pentru subsecțiune Vocațional).

Președinții executivi ai concursului în fiecare an sunt directorii liceului, ediția a VII-a- 2019 fiind sub coordonarea prof. Iftimescu Otilia, care ne-a declarat: ”Subiectele au fost atractive, nivel mediu spre dificil, dar ce este mai relevant în acest concurs, consider că este modul în care se reușește conceperea unor subiecte în maniera interdisciplinară, răspunzând, astfel, unor cerințe de actualitate a învățământului.

Multumim tuturor celor implicati in orgnizarea concursului, copiilor participanti și îndrumătorilor lor”.

Concursul Național ”Terra”- Mica olimpiadă de Geografie (clasele V-VII) – faza națională, dar la nivel de fiecare județ, online. La etapa națională s-au calificat 15 elevi din județ, testarea electronică desfășurându-se în laboratorul de informatică a Colegiului.

Zi importantă pentru școlarii mai mici, de clasa a IV-a, care doresc să devină membri ai comunității ferdinandiste. 79 de elevi s-au întrecut pentru a obține un loc în clasa a V-a, în cadrul colegiului. Departajarea s-a desfășurat între orele 9-11, la limba română și matematică.

Nicoleta ZarnescuPUBLICITATE