Colegiul National “Ferdinand I”, sustinut de Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, a deschis ce-a de a XVI-a editie a concursului national de matematica – fizica “Vranceanu – Procopiu”.

Pentru a participa la aceasta competitie de inalt nivel, au sosit in Bacau cei mai buni elevi din 25 de judete ale tarii si Bucuresti, din clasele a IX-a pana intr-a XII-a, care concureaza la doua probe, de matematica si fizica, plus inca una optionala, pentru cei care vor face parte din lotul largit al Romaniei la olimpiadele de profil.

“Deschiderea oficiala a concursului a avut loc ieri, vineri, 21 noiembrie, in amfiteatrul liceului nostru, iar astazi, sambata, de la ora 9.00, a inceput concursul efectiv. Participa cei mai buni elevi, care au avut cele mai bune rezultate la olimpiadele scolare de matematica si fizica in anul scolar trecut”, ne-a declarat, sambata dimineata, prof. Nucu Harasemciuc, directorul adjunct al colegiului gazda si presedintele comisiei acestui concurs.

Din fiecare judet participa cate 4 concurenti, iar din Bacau, 8. In total sunt 118 participanti. Duminica are loc si festivitatea de premiere, tot in amfiteatrul Colegiului National “Ferdinand I”, cu incepere de la ora 9.00. Se vor acorda cate un premiu I, II si III si cate 3-4 mentiuni, pe fiecare clasa (nivel de studiu). In plus, organizatorii vor oferi tuturor elevilor si diplome de participare.
Revenim cu detalii privind rezultatele concursului si declaratii de la eveniment, in editia de luni a cotidianului DESTEPTAREA.PUBLICITATE