La Zespol Szkol nr2 w Rybniku – Gimnazjum Dwujezyczne nr 18 din Rybnik, Polonia s-a desfășurat în perioada 16-22 octombrie o activitate transnațională de învățare, predare și formare la care au participat și reprezentanți ai Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău.

Delegația băcauană a fost compusă din prof. Ana-Maria Andrioaia – director adjunct al colegiului și coordonator de proiect, Luiza Sandu – bibliotecar, Miriam-Carla Calapod – elevă clasa a XII-a F, și Anca-Emilia Iojă, din clasa a XI-a A.

Agenda de lucru a cuprins o întâlnire cu directorul școlii gazdă, cu primarul localității Rybnik, urmată de vizitarea școlii, precum și întâlnirea și participarea la atelierul de lucru cu titlul „Rezolvarea de probleme”, prezentarea proiectului ”Destination Imagination”, exerciții de rezolvare de probleme matematice în limba engleză, participarea la atelierul de lucru intitulat „Cum să reușești în afaceri” prezentat de către un antreprenor local.

În plus, față de agenda comună cu profesorii, elevii au participat la o oră de fizică, fiind implicați în activități sportive în interiorul școlii și rezolvând un puzzle pe teme istorice și geografice în centrul orașului Rybnik.

În ceea ce privește mini-companiile, cele opt țări partenere au lucrat în echipele transnaționale deja formate pentru prezentarea prototipului fiecărui produs final. Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău, în parteneriat cu instituția gazdă din Rybnik, Polonia, a creat compania RULAND și a realizat prototipul pentru o husă de telefon Samsung S7.

Carcasa a fost proiectată în programul Tinkercad, specializat în modele 3D și realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Husa a fost creată manual, din piele ecologică. Următoarea activitate transnațională de învățare, predare și formare va avea loc în Aste Põhikool din Aste, Estonia, și se va centra pe prezentarea planurilor de afaceri.