Maria Gheorghiu, cofondatoarea Asociatiei OvidiuRo, s-a alaturat echipei lui Dacian Ciolos în calitate de Consilier de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

„Misiunea Mariei este de a materializa într-un plan de actiune concret cele 47 de puncte din Pachetul Anti-saracie al Guvernului (ce include si trei masuri pe categoria de vârsta prescolara). Nu îmi pot imagina pe cineva mai potrivit ca Maria pentru aceasta sarcina dificila, dar cu o miza atât de importanta!”, a declarat Leslie Hawke, cofondatoarea asociatiei care deruleaza numeroase proiecte si in judetul Bacau.

Chiar înainte de cooptarea Mariei pentru aceasta pozitie, se incepuse restructurarea planului de actiune pentru 2016 al Asociatiei OvidiuRo. Echipele OvidiuRo au clarificat pachetul legislativ FCG pentru aprox. 8000 de persoane cheie în implementarea legii – autoritati, asistenti sociali, directori de scoala si profesori. La începutul lui mai, 60.000 de copii (eligibili datorita veniturilor scazute) erau deja înscrisi în programul national FCG.

PUBLICITATE

Aproximativ 50.000 de copii nu sunt înca în program, astfel ca echipa OvidiuRo porneste, in iulie, într-o noua Caravana dedicata înscrierii copiilor saraci la gradinita. Totodata, este important de mentionat ca distribuirea tichetelor sociale pentru gradinita în valoare de 50 lei – cost acoperit acum de la bugetul de stat – pentru a-i încuraja pe parintii saraci sa îsi duca în fiecare zi copiii la gradinita este doar o piesa dintr-un mecanism si o strategie mult mai complexe ale Asociatiei OvidiuRo.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ