Institutul National de Hidrologie si Gospodarie a Apelor a emis joi, la ora 13.10, un cod rosu de inundatii pe râul Trotus si afluentii sai in aval de confluenta cu râul Uz, in amonte de Onesti, in judetele Bacau si Covasna. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie cu efecte de inundatii si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri de 20-50 centimetri ale cotelor de pericol. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Slanic, Oituz si Dofteana. Directia Apelor a deplasat in zona mai multe utilaje pentru a preveni revarsari in zonele locuite. Avertizarea emisa ieri era valabila in intervalul 2 iunie, ora 13.20 – 2 iunie, ora 18.00.
In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Totodata, meteorologii au emis ieri si o avertizare cod portocaliu de ploi, valabila in intervalul 2 iunie, ora 16 – 3 iunie, ora 18. In intervalul mentionat, in judetele Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani ploile vor avea caracter torential si se vor depasi local 50 l/mp si izolat, mai ales in zona de munte, 80…100 l/mp.

Ovidiu Pauliuc

PUBLICITATE

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ