28 noiembrie 2023
EvenimentCOD PORTOCALIU: Instabilitate atmosferică accentuată în județul Bacău

06 august 2023, ora 15:00 – 07 august 2023, ora 03:00

COD PORTOCALIU: Instabilitate atmosferică accentuată în județul Bacău

Meteorologii au emis un avertisment de COD PORTOCALIU pentru județul Bacău, din cauza instabilității atmosferice accentuate care se va manifesta în următoarele ore. Se preconizează că vor avea loc fenomene periculoase, cum ar fi intensificări ale vântului, vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

În conformitate cu prognoza emisă, se estimează că vor fi rafale de vânt cu viteze în general între 70 și 80 km/h, iar pe arii restrânse se vor înregistra vijelii deosebit de puternice. Totodată, cantitățile de apă vor fi semnificative, urmând să se acumuleze între 35 și 40 litri pe metrul pătrat în intervale scurte de timp (1-3 ore), iar în zonele izolate, cantitățile pot depăși chiar 50-60 litri pe metru pătrat.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor să fie extrem de precauți și să respecte cu strictețe următoarele măsuri pentru a-și proteja viața și integritatea în perioada avertizărilor meteorologice:  1. Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție. Deplasați-vă cât mai departe de aceste structuri pentru a evita riscurile de cădere sau prăbușire.
  2. Sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime. Este important să vă găsiți refugiu în locuri sigure, departe de zonele expuse riscurilor generate de fenomenele meteo violente.
  3. Închideți toate ferestrele locuinței și altor categorii de construcții. Astfel, veți proteja interiorul de posibilele pagube cauzate de vânt, ploaie sau grindină.
  4. Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. Acestea pot fi electrizate și prezintă pericol de electrocutare.

Avertismentul meteorologic trebuie tratat cu maximă seriozitate, iar cetățenii sunt îndemnați să urmeze toate indicațiile și recomandările autorităților pentru a preveni eventualele situații de urgență. Sănătatea și siguranța fiecărui individ sunt prioritare în astfel de circumstanțe, iar cooperarea cu autoritățile locale poate contribui la minimizarea efectelor negative ale condițiilor meteo extreme.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri