21 iunie 2024
EvenimentCod portocaliu de vreme severă în mai multe localități din Județul Bacău

Cod portocaliu de vreme severă în mai multe localități din Județul Bacău

Autoritățile meteorologice au emis un avertisment cod portocaliu de vreme severă pentru o serie de localități din județul Bacău. În intervalul orar 18:10-19:00, se așteaptă intensificări ale vântului care vor depăși la rafală viteze de 70…80 km/h, vijelie puternică, descărcări electrice, grindină și averse locale care vor acumula aproximativ 20 l/mp.

Zonele afectate de acest cod portocaliu includ localitățile Filipești, Săucești, Negri, Berești-Bistrița, Dămienesti, Roșiori și Itești. Autoritățile locale și serviciile de urgență au fost alertate pentru a face față potențialelor consecințe ale acestei vremi extreme.Se recomandă populației să ia măsuri de precauție și să se adăpostească în locuri sigure pe durata acestui episod de vreme severă. Evitarea spațiilor deschise, a zonelor arborilor și a structurilor vulnerabile este esențială pentru a minimiza riscurile de accidente sau de deteriorare a proprietăților.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să conducă cu prudență sporită și să adapteze viteza la condițiile meteorologice dificile. Pe lângă intensificarea vântului, există riscul de formare a grindinei, care poate afecta vizibilitatea și poate duce la deteriorarea vehiculelor.

Este important ca cetățenii din zonele afectate să rămână informați prin intermediul canalelor oficiale de comunicare și să urmeze indicațiile autorităților locale în caz de situații de urgență. Echipele de intervenție sunt mobilizate și pregătite pentru a face față eventualelor incidente și pentru a oferi asistență celor afectați de vremea severă.

Reamintim populației să trateze această alertă cu maximă seriozitate și să se asigure că sunt în siguranță și într-un mediu protejat pe durata fenomenelor meteorologice intense.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img