13 iunie 2024
ActualitateCod galben. Vin furtunile!

Cod galben. Vin furtunile!

Astăzi, între orele 12:00 – 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice si averse torentiale, grindina, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20-25 l/mp si izolat de peste 30-40 l/mp. Intensificari ale vantului, cu rafale in general de 50-70 km/h, pe timpul averselor va va lua aspect de vijelie.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. COSNTANTIN ENE” al Județului Bacău recomandă populației, respectarea următoarelor măsuri:

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri