23 iulie 2024
ActualitateCOD GALBEN: Val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

COD GALBEN: Val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

Interval de valabilitate: 9 iulie

Administrația Națională de Meteorologie emite un avertisment COD GALBEN de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat pentru intervalul 9 iulie. Fenomenele vizate se vor manifesta în următoarele zone: Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei.În aceste regiuni, temperaturile maxime vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius, iar în zonele sudice se vor înregistra local valori de 38 până la 39 de grade. Se vor înregistra condiții de caniculă și disconfort termic ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. În plus, pe parcursul nopții, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, caracterizând astfel nopți tropicale.

Interval de valabilitate: 10 iulie

Administrația Națională de Meteorologie menține avertismentul COD GALBEN pentru data de 10 iulie, când valul de căldură va persista și se va extinde în toate regiunile. Temperaturile maxime vor continua să fie cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius, cu disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în continuare pragul critic de 80 de unități pe arii extinse. De asemenea, temperaturile minime nu vor scădea sub 20 de grade Celsius, menținând caracterul de noapte tropicală.

Cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție pentru a evita efectele negative ale căldurii extreme, să se hidrateze corespunzător și să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00. Pentru informații suplimentare și actualizări, vă rugăm să urmăriți buletinele meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri