29 noiembrie 2023
EvenimentCod galben hidro: Avertizare de scurgeri importante și creșteri de debite pe...

Cod galben hidro: Avertizare de scurgeri importante și creșteri de debite pe râurile mici

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben hidro pentru perioada 06 august, ora 21:30, până la 07 august, ora 06:00. Avertizarea vizează potențiale scurgeri importante pe versanți, torenți, paraie și viituri rapide pe râurile mici din bazinele hidrografice afectate.

Zonele vizate de avertizare sunt bazinele hidrografice ale râurilor Siret și Suceava, în special afluenții mici aferenți sectorului aval de confluența cu râul Suceava, amonte Stația Hidrometrică Adjudul Vechi.

Efectele avertizării includ posibile inundatii locale și creșteri ale debitelor și nivelurilor apelor, cu potențiale depășiri ale cotelor de atenție. Publicul este sfătuit să fie vigilent și să ia măsuri de precauție pentru a se proteja împotriva pericolelor asociate fenomenelor hidrologice extreme.Recomandăm cetățenilor să evite zonele vulnerabile la inundații, să nu traverseze cursurile de apă cu debite mari și să fie informați în permanență cu privire la evoluția situației meteo-hidrologice prin surse oficiale.

Această avertizare vine ca urmare a fenomenelor meteorologice din zonă, care au generat precipitații semnificative, crescând riscul de scurgeri și inundații. Autoritățile locale și naționale sunt pregătite să facă față oricăror situații de urgență ce ar putea apărea în urma acestor fenomene hidrologice.

Populația este îndemnată să urmărească cu atenție informațiile oficiale și recomandările emise de autorități pentru a se asigura că reacționează corespunzător în caz de necesitate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri