Hidrologii au emis o atenționare Cod galben de inundații pentru râurile Bârlad și Siret de pe raza a șase județe din zona Moldovei, valabilă de duminică de la ora 9:00, până luni la aceeași oră.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 16 octombrie, ora 9:00 — 17 octombrie, ora 9:00, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri ale debitelor și nivelurilor, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râul Bârlad și afluenți (din județele Iași, Vaslui, Bacău, Neamț, Vrancea și Galați), precum și pe afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului din județele Neamț, Bacău și Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în cursul zilei de duminică, în intervalul orar 14:00 — 24:00, pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bârlad — bazin superior și afluenții de dreapta ai Bârladului, aferenți județelor Bacău, Vaslui și Galați.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ