Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă până în această după-amiază în bazinul superior al Trotușului și afluenții săi.

Potrivit hidrologilor, până la ora 16,00, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinul superior al Trotușului și pe afluenții săi din bazinul mijlociu și inferior (județele Covasna, Bacău și Harghita).

Atenționarea Cod Galben a fost, deja, transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Siret.

PUBLICITATE

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ