In perioada martie – noiembrie 2014, Asociatia romano-catolicilor Dumitru Martinas a implementat in judetul Bacau alaturi de partenerii sai, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” si Asociatia Unlimited Connections, proiectul “Clubului Tanarului European”.

Beneficiarii proiectului au fost 160 de tineri din patru sate bacauane: Cleja, Faraoani, Vladnic si Arini.

In cadrul acestui proiect, copiii din satul Vladnic au participat la cursuri educative si creative extracurriculare oferite de colaboratorii Asociatiei romano-catolicilor “Dumitru Martinas”.Cursurile au contribuit la dezvoltarea capacitatii de comunicare si de interactiune a tinerilor implicati in proiect precum si creativitatea, lucrul in echipa, promovarea propriilor valori si creatii.

Cursurile parcurse in cadrul proiectului au fost: Cultura Europeana, Tehnologie si Informatica, Cultura Civica, Arta Fotografica, Limba Engleza, Cultura Religioasa, Dezbatere si Argumentare.”

Grupul de tineri a participat in cadrul proiectului si la activitati precum simularea unei campanii electorale si un concurs de fotografie. Managerul proiectului, Radu Oana Elena, impreuna cu asistentului proiectului Bocancea Aurelia au coordonat si supravegheat activitatile proiectului.

Tinerii implicati in proiect au avut ocazia sa-si imbogateasca universul cunoasterii prin informatiile pe care le-au acumulat in cadrul celor sapte module extracurricilare

Puntea de legatura dintre Asociatia romano-catolicilor “Dumitru Martinas” si grupul tinta din satele participante la proiect a fost realizata de asistentii de proiect.

Pentru localitatea Vladnic, asistent de proiect a fost profesor religie romano-catolica Iacob Antoneta.

Tot in cadrul proiectului a fost realizat un vernisaj fotografic gazduit de Complexul muzeal “iulian Antonescu” Bacau. Tema vernisajului fiind “Satul romano-catolic din Bacau” –istorie si prezent, unde au fost expuse lucrarile copiilor.

In ziua de 17 noiembrie 2014 a avut loc festivitatea de premiere a elevilor din cadrul proiectului,care s-a desfasurat , la Liceul Tehnologic ,,G.J. Cancicov ,,Parincea, Structura Scolara Vladnic, unde acestia au primit diplome, imbracaminte si incaltaminte.

La aceasta activitate au participat managerul proiectului Oana Elena Radu, profesor doctor Cosa Ion, Gheorghe Bejan, din partea Asociatiei romano-catolicilor “Dumitru Martinas”, parintele paroh
romano-catolic, Timpu Petru, profesor Lungu Cristian Romeo, directorul Liceului Tehnologic, profesor Zaharia Anca, director adjunct, profesor de religie romano-catolica Iacob Antoneta, asistent de proiect dar si parintii elevilor.

Oana Radu a prezentat parintilor lucrarile realizate de copii.Acestia au fost incantati si in acelasi timp multumiti deoarece acest proiect a avut un impact pozitiv asupra acestora. Au fost dornici sa invete si altceva in afara orelor de curs.

Acest proiect s-a putut realiza cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ