Un nou hobby prinde contur in rândul elevilor de la Colegiul National „Ferdinand I”. Incepând de luni, 25 ianuarie, acestia se bucura de un nou club din sfera ICT, care se alatura celor deja existente (robotica LegoMindstorms, WebDesign si programare).

Clubul de Robotica Scratch, lansat oficial ieri, permite elevilor, de peste 9 ani, descoperirea elementelor de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica intr-un mod distractiv, atragator si activ. Cursantii sunt incurajati sa gaseasca solutii creative pentru diverse ipoteze si apoi sa le implementeze printr-un proces de selectare, construire, testare si evaluare. Clubul a fost infiintat la propunerea prof. Nicu Harasemciuc si a membrilor Alumni Ferdinand, la cererea elevilor si a profesorilor.

„Aceasta idee am avut-o de mai demult, dar acum am avut ocazia sa o aplic, având in vedere ca elevii sunt tot mai atrasi de ce inseamna IT si tot ce inseamna modern. Impreuna cu Asociatia Alumni a absolventilor «Ferdinand» am aplicat pe Legea 350 la Primaria Bacau si astfel am obtinut o parte de finantare pentru acest proiect”, a declarat prof. Nicu Harasemciuc, director adj. al Colegiului National „Ferdinand I”.

„Proiectul face parte dintr-unul mai vast. Este vorba de mai multe cluburi ICT, urmând ca de luna viitoare sa mai deschidem doua cluburi, clubul de film, respectiv de robotica Arduino. Clubul pe care l-am inaugurat acum este orientat pe lucrul in echipa, pe montaj, plecând de la lego, utilizeaza un soft F3, care este destul de usor de utilizat.”
prof. de informatica Ana Intuneric, coordonator de proiect

Noul club de la „Ferdinand” a fost foarte asteptat de elevi, lucru vizibil prin numarul mare de tineri prezenti la deschiderea oficiala. Activitatile din acest proiect se adreseaza tuturor elevilor, de la toate scolile si liceele bacauane, si au loc dupa orele de curs.

„Pentru mine acest club inseamna locul unde vin si ma relaxez si in acelasi timp sa contruiesc lucruri. Si la scoala de vara am invatat asa ceva, iar acum nu puteam sa ratez o astfel de oportunitate. Clubul este pentru mine, deocamdata, un hobby. Ce va urma, vom vedea.”
Denisa Basag, clasa a VI-a C.N. „Ferdinand I”

„Este o idee noua pentru mine si sunt foarte curios despre ce voi invata. Tot ce imi doresc este sa fie o experienta buna si cu rezultate pentru viitor, pentru ca imi doresc sa ma orientez in acest domeniu.”
Liviu Andrei Simion, clasa a XI-a C.N. „Gh. Vranceanu”

„Clubul de robotica ar putea insemna o mare oportunitate pentru mine intrucât sunt pasionata de informatica, fizica, matematica. Sunt la inceput de liceu, nu m-am gândit inca la ce drum voi alege in viitor, dar robotica poate fi o cale.”
Iulia Tanase, clasa a IX-a C.N. „Ferdinand I”



PUBLICITATE