Ce se intâmpla atunci când ratezi podiumul la Europene? Te revansezi la Mondiale! Pare simplu, dar nu e deloc asa! Mai ales atunci când arbitri iti fura vreme de zece minute cea mai importanta medalie din cariera; “azi o vedem si nu e”.

Campionul national de lupte greco-romane de la SCM Bacau, Alexandru Botez le-a trait pe toate la Mondialele de Juniori 1 desfasurate saptamâna trecuta la Sofia, acolo unde a luat bronzul la 50 kilograme. Victoria cu 8-0 contra lui Voskanyan: “Fara probleme”.

Infrângerea suferita in ultimele secunde contra ucraineanului Trifonov: “Adversarul nu mi-a fost cu nimic superior”. Turul de forta reusit in fata indianului Yadav, in recalificari: “Scorul spune totul, 7-0”. Si, mai presus de toate, succesul cu straluciri de bronz in finala mica a competitiei, disputata in compania azerului Ramiz Mammadov.

“O victorie despre care s-ar putea scrie o carte”. Ultima remarca apartine directorului SCM Bacau, Relu Auras, care l-a intâmpinat pe medaliatul cu bronz de la Sofia cu un tort: “Sa-ti tina de dulce pâna vine premierea”.

“Nu exista nu se poate”

Si daca tot se poate scrie o carte, sa rasfoim….filele finalei cu Mammadov. Alexandru Botez “caligrafiaza” pe indelete: “Am condus cu 5-0, iar prima repriza s-a incheiat cu 7-4 in favoarea mea. Dupa care au inceput sa curga avertismentele. Toate, impotriva mea. Si uite asa s-a intmplat ca, la final, scorul sa fie 7-7, iar arbitrii sa acorde victoria azerului Mammadov.

Nu-mi venea sa cred ca pot pierde medalia doar ca urmare a unor avertismente date absolut aiurea”. Zece minute: atât a durat dezamagirea pentru luptatorul bacauan pregatit de Sorin Tasca si Ioan Sarban. Contestatia depusa de conducerea delegatiei “tricolore”, a avut câstig de cauza, iar bronzul a revenit lui Botez.

“Arbitrii ignorasera faptul ca am avut doua actiuni de trei puncte. Bine macar ca totul s-a sfârsit cu bine”, zâmbeste medaliatul de la Sofia. “Meriti din plin medalia si nu numai medalia. Eu am o vorba: atunci când trebuie sa sprijinim sportivii de inalta performanta, nu exista nu se poate”, puncteaza Relu Auras.

Noul Sebi Diaconu

Daca Botez a asteptat medalia cu sufletul la gura timp de zece minute, in schimb antrenorul Ioan Sarban marturiseste ca o asteapta de mult mai multa vreme. “Sandu merita cu prisosinta acest rezultat. E un sportiv cu un bagaj tehnic extraordinar, cu o mobilitate foarte buna si cu o rezistenta fizica de admirat.

In plus, usurinta de a slabi ii poate asigura longevitatea in acest sport; cred ca la 55 kilograme poate ramâne lejer zece ani la seniori”, a spus Sarban despre luptatorul care mai are inca un an de juniorat. “Poate ca daca ar fi facut macar un meci de verificare in conditiile noilor modificari de regulament, Sandu s-ar fi intors de la Sofia cu o medalie dintr-un metal si mai pretios.

Oricum, imi place sa cred ca s-a nascut un al doilea Sebi Diaconu, care ne va reprezenta in 2016, la Rio”, a subliniat Sarban. Ultimul cuvânt i-a apartinut lui Sorin Tasca: “Ne bucura foarte mult succesul lui Sandu, la care au contribuit din plin sprijinul conducerii SCM Bacau, dar si al Primariei. Speram ca Primaria sa ne ajute in continuare cu renovarea Salii «Letea»”. Acolo e sufletul nostru”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ