21 mai 2024
ActualitateCJ obține finanțare prin PNRR pentru dotarea a 80 de săli de...

CJ obține finanțare prin PNRR pentru dotarea a 80 de săli de clasă și cluburi educaționale

Consiliul Județean Bacău a depus cu succes un nou proiect în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), obținând o finanțare în valoare de 1 milion de euro. Acest proiect are ca scop dotarea cu mobilier și materiale didactice moderne, precum și echipamente digitale de ultimă generație a aproape 80 de săli de clasă din 8 unități educaționale și cluburi din județ.

Printre unitățile educaționale beneficiare se numără 5 școli speciale, precum Școala Gimnazială Specială “Maria Montessori” și Centrele Școlare de Educație Incluzivă Nr. 1 și Nr. 2. Alte unități educaționale care vor beneficia de investiția prin PNRR includ Școala Gimnazială nr. 7 din Târgu Ocna, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Clubul Sportiv Școlar Bacău, Clubul Sportiv Școlar Onești și Palatul Copiilor Bacău. Echipamentele digitale achiziționate pentru aceste unități educaționale vor cuprinde table interactive, sisteme de tip desktop, laptop-uri, sisteme audio, imprimante multifuncționale, camere pentru videoconferințe și ochelari de realitate virtuală (VR).

Acestea vor contribui la crearea unui mediu educațional modern și interactiv, care să faciliteze procesul de învățare al elevilor. Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a subliniat importanța acestui proiect, în special pentru elevii din școlile speciale. El a declarat: “Consider că este foarte important ca elevii din școlile speciale să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu și de instrumentele cele mai moderne pentru un proces educațional la capătul căruia decalajele în predare față de ceilalți copii să fie cât mai reduse cu putință.” Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu al Consiliului Județean Bacău de a investi în reziliența domeniului educațional.Împreună cu investițiile realizate în sistemul de sănătate, educația reprezintă unul dintre pilonii principali de dezvoltare a județului Bacău. Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Județean Bacău demonstrează angajamentul său față de dezvoltarea și modernizarea educației în județ, asigurând elevilor acces la cele mai bune condiții și instrumente educaționale pentru a a-și dezvolta potențialul și a-și îmbunătăți performanțele academice.

Această inițiativă este parte integrantă a eforturilor mai vaste ale Consiliului Județean Bacău de a consolida reziliența și dezvoltarea în diverse domenii cheie ale județului. Prin obținerea finanțărilor prin PNRR și canalizarea lor către proiecte educaționale și de sănătate, administrația județeană își manifestă angajamentul față de bunăstarea și prosperitatea comunității locale. Implementarea acestui proiect este așteptată să înceapă în curând, iar elevii și profesorii din cele 8 unități educaționale și cluburi beneficiare vor avea oportunitatea de a se bucura de facilități moderne și de a accesa resursele educaționale de ultimă generație. Aceasta va crea un mediu propice pentru învățare și dezvoltare, susținând obiectivele educaționale și formarea unei generații de elevi pregătiți pentru provocările viitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri