20 aprilie 2024
ActualitateCJ Bacău obține finanțare prin PNRR pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență

CJ Bacău obține finanțare prin PNRR pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru un nou proiect axat pe transformarea digitală. Prin Componenta 7 a PNRR, dedicată Transformării Digitale, CJ Bacău va investi aproximativ 5,3 milioane de lei în sistemul informatic și infrastructura digitală a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Investiția urmează să fie direcționată către achiziționarea și instalarea a 150 de echipamente hardware, implementarea a 3 soluții software, dezvoltarea a 3 aplicații informatice interconectate și interoperabile cu sistemele existente. De asemenea, proiectul prevede instruirea a 450 de persoane care vor utiliza aceste echipamente, asigurând astfel o implementare eficientă și o utilizare corectă a noilor tehnologii.

În declarația sa, președintele CJ Bacău a ținut să le mulțumească ministrului dr. Alexandru Rafila și secretarului de stat dr. Alexandru Rogobete pentru susținerea exemplară în coordonarea proiectelor PNRR în domeniul sănătății. Ivancea a subliniat importanța acestui pas pentru digitalizarea sistemului medical din România și a evidențiat beneficiile aduse pacienților.“Le mulțumesc domnului ministru dr. Alexandru Rafila și domnului secretar de stat dr. Alexandru Rogobete, care coordonează într-un mod exemplar proiectele PNRR în sănătate, pentru susținerea dovedită în realizarea acestui pas extrem de important, făcut pentru digitalizarea sistemului medical din România”, a declarat președintele Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri