Cititorule, ne place sau nu ne place, ne-am unit destinele, depindem unii de altii. E un fel de idila, daca imi este permis termenul. Cu bune si rele, ca in orice relatie strânsa. Dar o relatie de incredere. Ne-am ciondanit uneori, ne-am impletit crezurile, ne-am urmarit obiectivele impreuna. Ziarul Desteptarea te-a respectat sincer, cititorule, te-a ascultat când ai avut nevoie, a incercat sa iti rezolve problemele. Iar dumneata, cititorule, ai respectat ziarul prin simplul fapt ca l-ai cumparat, ca ai avut incredere in jurnalisti.

Ca si dumneata, jurnalistii sunt oameni simpli, cu vise, cu impliniri, cu dezamagiri. Dar, mai mult decât atât, cu pasiune pentru meserie, care nu e deloc usoara si care nu se face din fata unui ecran de calculator, ci printr-o permanenta interactiune cu fel de fel de oameni. Care, la rândul lor, sunt oameni cinstiti si frumosi la suflet, ori poate potentiali infractori, oameni mai abordabili, mai volubili, mai cultivati, ciufuti sau de-a dreptul neciopliti. Din toate aceste interactiuni rezulta informatiile din care jurnalistul isi faureste articolele, precum olarul da forme nebanuite unui banal bot de lut.

Fix acum 26 de ani, cu multa vointa, am inceput un drum dificil. Am pornit impreuna sa exploram cu ochii larg deschisi. Dar ne bazam unii pe altii, cititorule, noi pe dumneata si dumneata pe noi, jurnalistii Desteptarii, fiindca – nu-i asa? -avem incredere unii in altii. Invatam zi de zi, impreuna, sa deschidem noi usi, sa devenim mai intelepti, sa alegem ce e mai bun din tot ceea ce ne inconjoara. Si toate acestea, fara sa stim foarte limpede ce ne rezerva viitorul, fiindca asa e lumea facuta, sa fie plina de surprize, placute sau neplacute. Si pe toate acestea le impartasim, cititorule, dumneata si cu noi, asa cum am facut in toti acesti 26 de ani, plini de sperante. In jurul nostru se schimba totul, cu viteza ametitoare.

PUBLICITATE

Se schimba partide la putere, se schimba anotimpurile, se schimba naravurile. Insa noi, cei de la ziarul Desteptarea, avem datoria sa ramânem lucizi si drepti, ca sa deslusim tot ce se intampla, asa cum facem de 26 de ani. Pentru ca astfel credem noi ca ne respectam cititorii, parte a societatii acesteia cu bune si rele, in slujba careia suntem cu totii si pe care incercam sa o facem mai buna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ