Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că pe DN 11, între localităţile Ferăstrău-Oituz şi Hârja, judeţul Bacău, un ansamblu format din cap tractor şi cisternă s-a răsturnat în afara drumului.

Nu s-au înregistrat victime, însă încărcătura cisternei este formată dintr-o substanţă inflamabilă (formaldehidă), motiv pentru care circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, pentru intervenţia echipajelor de pompieri.

Conform ISU Bacău, încărcătura transportată este substanta formaldehida soluție apoasă concentrație 45%.

În vederea detectării eventualelor scurgeri din cisternă, la fața locului se deplasează autospeciala CBRN.

A fost anunțată Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, transportatorul și producatorul. Zona a fost izolată.

UPDATE:

Traficul rutier se desfasoara pe un singur sens. La locul interventiei se deplaseaza si grupa operativa a inspectoratului.

Începând cu ora 23.00, echipele de intervenție au început transvazarea combustibilului din cisterna răsturnată într-o altă autocisternă sosită la locul accidentului petrecut pe DN 11, la km 106+700, pe sectorul Ferăstrău-Oituz – Hârja, județul Bacău. Din motive de siguranță, circulația în zonă a fost oprită temporar. Operațiunea este coordonată de echipele ISU Bacău, sub supravegherea Poliției, care asigură permanența la locul accidentului. De asemenea, zona restricționată este semnalizată corespunzător de echipele DRDP Iași.